Crna so je zapravo ljubičaste boje i ima karakterističan miris sumpora, koji je vrlo sličan mirisu kuvanih jaja. Dobija iz vulkanskih područja Pakistana i Indije. Koristi se u indijskoj kuhinji kao začin koji daje specifičan ukus salatama, zakuskama, čatnima i drugim jelima.
Ovaj začin je takođe vrlo popularan u zapadnom svetu, posebno kod vegana i vegetarijanaca. Često se koristi u jelima koja oponašaju ukus i miris jaja, na primer dodaje se u tofu ili panir, koji se zatim koriste u jelima umesto jaja. Prema ajurvedi, crna so je izuzetno zdrava namirnica.
- dobar je izvor gvožđa
- poboljšava probavu
- pomaže protiv nadutosti i zatvora
- sprečava gorušicu
- poboljšava vid
- pomlađuje organizam
Prema ajurvedskim lekarima, morska i posebno kamena so su najbolje za zdravlje. Za razliku od obične soli one ne povećavaju sadržaj natrijuma u krvi i zbog toga se posebno preporučuju pacijentima sa visokim pritiskom.
Izvor: Alternativa-za-vas.com
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!