Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako reiki metoda unapređuje zdravlje

Pokretanjem univerzalne životne energije naša energija se podešava na frekvenciju elektromagnetnog polja Zemlje...

  Izvor: Foto: Profimedia

Progresijom našeg razuma i izgradnjom sopstvenog ja udaljili smo se od prirode i pokidali isceljujuće veze koje su nas spajale. Udaljavanjem od svog izvora izgubili smo osećaje i tako dozvolili da nam se razvije bezosećajni racionalni um koji je preuzeo svoj primat u našem vodstvu kroz život i egzistenciju.

Usavršavanjem sopstvenog staništa i sebe u njemu smo se potpuno udaljili od prirode izgubivši svoje mesto u njoj, a samim tim i vezu sa njom. Da zlo bude veće, sva dostignuća idu pod parolom pobeđivanja prirode, vodjena racionalnim umom. Što odmičemo dalje na putu svog progresa to smo dalji od sebe gubeći mehanizme zaštite, tako da dolazi do apsurda da je, na primer, progresijom medicine sve više neshvaćenih bolesti.

Reiki asana: pashimottanasana harmonizuje energetski tok u celom telu...

Otuđenje od sebe i drugih, i grčevito hvatanje za racio i žurba za egzistencijom potpuno nas je oslabila. Težnja čoveka da usavrši svoj um dovela je samo do oslobođenja od praćenja instinkta prirode, a samim tim do gubljenja ravnoteže.

Današnji čovek oseća svoje postojanje ili svesno prisustvo mnogo više u virtuelnom svetu uma nego u realnosti svoga tela. Naše telo postalo je dom konstruisanja materijalnih želja, strahova, mržnje, požude, zavisti, a ne prolazna stanica duše na putu ka večnom. Sve smo više svesni svog spoljašnjeg izgleda, dok interesovanje za našim unutrašnjim iščezava. Naših osnovnih pet čula odavno su preovladala neka druga, mnogo vrednija, unutrašnja čula.

Ego je nadvladao svoju primarnu ulogu pokretača i instinktivnog čuvara čoveka i preuzeo potpunu kontrolu na našim životima ispunjenim stresom, i pretvorio nas u marionete za ostvarivanje svojih ciljeva i želja. Naši umovi su se, okupirani egom, usmerili samo na animalne instinkte i postali podijum za agresivne emocije koje razaraju naše duše. Naša svest boravi u nama koliko i mi u svojim domovima.

Svesni smo samo svog spoljašnjeg izgleda, naša očekivanja su iznad realnosti, a sreća je zapravo jedna jednostavna formula. Od realnosti oduzmite očekivanja, a rezultat će biti sreća. Većini od nas taj rezultat je u minusu! Izgled bi trebalo da odražava unutrašnji sklad i povezanost sa sobom, a ne modni trend.

Da bismo ponovo pronašli sebe i bili u skladu sa sobom i okolinom, reiki je veština koja će nam na sasvim jednostavan način dati rešenje. Reiki je najviši oblik isceljivanja, začuđujuće jednostavan i izuzetno efikasan. On uspostavlja harmoniju između čoveka i Univerzuma i dozvoljava višoj inteligenciji da se realizuje kroz nas.

Čudesne blagodeti Reiki metode...

Pokretanjem univerzalne životne energije naša energija se podešava na frekvenciju elektromagnetnog polja Zemlje čija smo mi mala energetska ćelija u tom velikom energetskom organizmu. Tako povećavamo naše potencijale i izazivamo velike promene i napredak u životu i opštem zdravlju.

Reiki je veština koja nam je data kao dar saosećanja i to ne kao obična vrsta saosećanja, već kao veština koja dolazi iz neograničenog okeana ljubavi. To je vrsta saosećanja koja, kada se kombinuje sa mudrošću, može čoveka da odvede do prosvetljenja.

Jednom prosvetljeni, svi oni koji su sledili ovaj put vođeni su velikom ljubavlju da se okrenu ka smanjenju patnje i pomaganju drugima da postanu takođe prosvetljeni. Osobe koje su pratile reiki put i boravile u ovom okeanu ljubavi imaju neograničenu moć i istovremeno neograničenu ljubaznost. Oni su savladali saosećanje i zbog toga su njeni emisari. Oni deluju kao svetionici koji šire neograničen potencijal lečenja u svaki delo univerzuma.

Živimo u divnom vremenu kada se drevna mudrost kombinuje sa savremenim metodama šireći duhovne prakse širom sveta. Milioni ljudi sada praktikuju reiki i mnogi nastavljaju da rastu. Ovo ima snažan efekat na naše duhovne živote i na pomoć lečenja celokupne planete.

Reiki roditelji...

Koristimo moć isceljenja koja nam dolazi sada, da lečimo sebe i pomažemo drugima. Sa karunom možemo uvek hodati u miru - karuna reiki je razvijen iz usui i tibetanskog reikija, a pruža nove alate, jače energije i veći potencijal za lečenje.

Dr Žarko Ilić, Reiki Master i autor knjiga "Umetnosti preživljavanja" i "U potrazi za sobom" (www.usuizenreiki.com)

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj