Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodite li ljubav ili pravite bebu: kako uz homeopatiju do željene trudnoće

Za ostvarenje priželjkivanog začeća potrebna je ravnoteža ne samo na fizičkom nego i na emocionalnom i duhovnom nivou. U postizanju tog balansa mogu vam pomoći i homeopatski preparati...

  Izvor: Foto: Profimedia

Želja za majčinstvom je jedna od onih želja koje je teško opisati, ali se snažno osećaju. Svi razlozi naše čežnje za decom pretočeni u reči zvuče isprazno u odnosu na intenzitet osećanja i njihovu dubinu.

Ako žena priželjkuje i planira trudnoću, u njoj se svakodnevno, kao na površini mora, kovitlaju ushićenje i panika, a u dubini vlada do tada nepoznato osećanje snage i mira. Podjednako je teško u reči pretvoriti razočaranje, tugu, prazninu i strah kada se željena trudnoća ne ostvaruje i kada se pitamo hoće li se uopše ostvariti.

Homeopatija je vrsta energetske medicine koja osnažuje prirodnu sposobnost organizma da se sam isceli. Za razliku od klasične medicine koja se bori protiv bolesti, homeopatija sarađuje s organizmom po principu "slično se sličnim leči" i deluje na uzrok tegobe.

Naime, njen utemeljitelj dr Semjuel Haneman otkrio je da simptomi bolesti nisu isto što i bolest te da konvencionalna lekarska praksa ne posvećuje dovoljno pažnje uzrocima bolesti. Premda je i sam lekar, rekao je da dijagnostikovanje telesnih simptoma a zatim negiranje tih simptoma primenom lekova pridonosi rastu uzroka - koji u nekim slučajevima može da preraste u ozbiljnu bolest.

Inspirativna homeopatija: prelaz iz ere Riba u eru Vodolija...

"Homeopatija leči tegobe u mišljenju, osećanju (psihološke i emocionalne tegobe) i telu", kaže autor Piter Čapel u knjizi Emocionalno lečenje homeopatijom. Zbog toga je dobra "saradnica" u prevladavanju poteškoća sa začećem, gde su emocionalna i psihološka komponenta veoma važne.

"Kad razgovaram s parovima koji imaju poteškoća sa začećem, deo razgovora vodim s oba partnera, a deo sa svakim ponaosob. Ispitujem ih o načinima izražavanja ljubavi u odnosu, o intenzitetu polne želje i učestalosti odnosa... Odgovori su vrlo zanimljivi. Muškarci najčešće kažu: 'Retko, 2-3 puta mesečno', a žene: 'Često, 2-3 puta mesečno.'

Brojka je ista, razlikuje se samo doživljaj učestalosti, koji je odraz naših uverenja", kaže homeopatkinja Suzana Nešović, članica udruženja Homeopati bez granica - Hrvatska i Hrvatske zadruge homeopata, s 15-ogodišnjim iskustvom.

Učestalost polnih odnosa je važno pitanje jer ako par vodi ljubav jednom mesečno, na dan ovulacije, ni statistika nije na njegovoj strani. Odnosi bi trebalo da budu redovni i uredni, a to znači česti i da ih oba partnera žele i da u njima uživaju.

"Na moje pitanje: 'Vodite li ljubav ili pravite bebu?' žene najčešće odgovaraju da prave bebu. Važno im je postignuće i pod većim su pritiskom da moraju da uspeju nego muškarci. Međutim, sila stvara otpor i telo se protiv toga buni", objašnjava Suzana.

Lakše do svesnosti uz homeopatsko lečenje...

Blokade su često na mentalnom i emocionalnom nivou - misao rađa emociju, emocija privlači događaj i tako kreiramo okolnosti. Uz homeopatski preparat za jačanje polnih ćelija, u tretmanu se pažnja posebno posvećuje preparatima za prevladavanje ljubavnih trauma i razočaranja u prošlosti, otpuštanje potisnute ljutnje, straha, tuge i potpunom prepuštanju bliskosti s partnerom i otvaranju prema trudnoći.

Noviji podaci govore da čak 30 odsto muškaraca ima problematičan spermogram, bilo da je reč o smanjenom broju polnih ćelija ili smanjenoj pokretljivosti koja umanjuje mogućnost oplodnje. "U takvim slučajevima se preporučuje uzimanje takozvanih tkivnih ili Schüsslerovih soli za jačanje muških polnih ćelija. Nakon dva - tri meseca nalaz spermograma poboljša se u 70 ‑ 80 odsto slučajeva", kaže homeopatkinja Suzana Nešović.

Danas se mnogo polemiše i o zračenju mobilnih telefona i laptop računara. "Činjenica je da muškarci nose mobilne telefone u džepovima od pantalona, u neposrednoj blizini polnih žlezda, a laptop računar satima drže u krilu. Postoje razna istraživanja o njihovoj štetnosti, a rezultati najčešće zavise od toga ko je istraživanje naručio.

Verujem da će vreme pokazati stvarni opseg delovanja zračenja, ali elektronički smog je sve izraženiji te kod osetljivih osoba može izazvati razne simptome. Zato se u homeopatskom tretmanu prepisuje i preparat koji iz organizma čisti zračenja", objašnjava Suzana.

Homeopatija za decu...

Psihičko i emocionalno stanje partnera i njihov odnos veoma je važan i pre začeća. Prema nekim duhovnim izvorima, duša deteta komunicira s roditeljima mesecima pre začeća i pamti njihova osećanja i poruke. Novija naučna istraživanja, pak, potvrđuju da emocionalna stanja roditelja u trudnoći snažno utiču na dete - proučavanjem zdravstvenih kartona 70-godišnjih pacijenata otkrivene su bitne korelacije između događaja u trudnoći i bolesti od kojih su u životu bolovali.

Naučnici podupiru tu tezu činjenicom da se 40 od ukupno 47 nivoa deobe ćelija u rastu od začeća do zrelosti odvija u materici. "Stanje roditelja u trenutku začeća može biti odlučujuće. Smatram da je to najvažnije vreme koje detetu 'daje ton' ", kaže Čapel u knjizi Emocionalno lečenje homeopatijom. Pokušajte stoga i vreme pre trudnoće, koliko god teško i neizvesno bilo, da se ispunite ljubavlju i bliskošću s partnerom kako biste svoje dete dočekali što širim i toplijim zagrljajem.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj