Svi smo svesni važnosti toga da hranimo i negujemo svoje telo u fizičkom smislu, ali šta je sa energetskim delom našeg tela, blistavim energetskim poljima koja nas okružuju?

Veruje se da se bilo koje smetnje u polju aure manifestuju negde u okviru našeg telesnog bića, zato je bitno da održavamo i negujemo svoj energetski sistem. Ljubav prema sebi, svom energetskom polju i auri pokazaćete ovako...

Jedite integralnu hranu

Baš kao što hranite svoje telo, tako ćete hraniti i svoje celovito biće ukoliko jedete lokalno gajenu, organsku, integralnu hranu koja je pripremljena s ljubavlju i svesnošću. Pijte dosta vode i izbegavajte industrijski prerađenu hranu i onu koja ima mnogo hemijskih dodataka. Takva hrana osnažiće i vašu intuiciju.

Mantre za buđenje čakri: kako instinkti utiču na naše energetske centre...

Krećite se

Ne samo da vežbanje može da vam pomogne da razbistrite um i obuzdate stalno unutrašnje kruženje opsesivnih misli, već može i da vam ojača energetsko polje i pomogne neometan protok či energije.

Dišite duboko

Odvojite malo vremena svakog dana i posvetite se samo disanju - to će učiniti čudo za jačanje energije vašeg tela. Ukoliko osećate da nemate dovoljno vremena u okviru onoga što redovno radite, pokušajte da koristite "prazan hod" - vreme kad se tuširate ili dok putujete na posao.

Osvestite svoj unutrašnji svet

Tako je lako pasti pod uticaj raznih glasova i misli, a tako teško razabrati među njima istinski glas inuticije. Zato se redovno pozabavite tim unutrašnjim dijalogom - obratite pažnju na to čime su vam okupirane misli i pokušajte da uhvatite bilo koji negativan unutrašnji razgovor koji vodite. Redovno meditiranje će vam pomoći da sprečite da intuicija otupi i obuzdate samo-sabotažu toka pozitivne energije.

Kako trenirati svesnost: meditacija u hodu...

Koristite cvetne esencije

Ne samo da esencijalna ulja mirišu božanski, nego se smatra da imaju i visoku vibracionu frekvenciju koja može da rezonira s nama na energetskom nivou. Predlažemo vam upotrebu ekstrakta ruže i lavande - esencija koji su visokoenergetske i koje će brzo obnoviti vaš unutrašnji rezervoar energije.

Izvor: Lovesensa