Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta sve leči Yumeiho masaža iz manastira Šaolin: od limfne drenaže do otpuštanja strahova

Dobro izvedena Yumeiho masaža prodire duboko u biće. Ne otklanja samo bol, već poboljšava i stabilizuje emocionalno stanje i vraća osmeh na lice.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Masažoterapija Yumeiho je kombinacija drevnih terapija šaolinske masaže, hiropraktike, akupresure, tai masaže, Tui Na, savremenih dostignuća zapadne kiropraktike, limfne drenaže i refleksologije. Predstavlja savršen spoj drevnog istoka i savremenog zapada - tradicije i znanja.

Nastala je u Kini, u manastiru Šaolin, kombinacijom metoda koje su monasi razvijali, ispitivali, tražili i opipavali tokom više od 500 godina. Suština ove holističke metode (koju su u početku jednostavno zvali Lečenje celine) je da deluje duboko na biće, ne samo na telo, i da otklanjajući fizičke blokade ujedno oslobađa emocionalno telo i otpušta mentalne tegobe za koje smo vezani, kao što su strahovi i depresije. Ovaj metod je u Evropu doneo Saionji Masayuki davne 1989, a Beograd je bio prva destinacija nakon Kine i Japana gde je održan kurs za terapeute. Jedna od polaznica bila je i naša sagovornica Đenđi Samardžija, čija mama je organizovala taj kurs nakon što je prevela i objavila Masayukijevu knjigu sa esperanta. „Kada sam se upoznala sa ovom metodom ona se zvala Božicina masaža.

Kupajte se u šumskim hamamima Srbije: kako leči šumska medicina...

Kasnije ju je Masayuki preimenovao i nazvao Yumeiho, što u slobodnom prevodu znači pokretanje životne energije (od reči Yu Mei čije značenje je izvor života i Ho - pokretačka sila)", započinje Đenđi i objašnjava šta je ono što Yumeiho masažu čini specifičnom i po čemu se razlikuje od drugih oblika masaže „Specifična je već samim tim što je došla sa dalekog Istoka. Radi se na strunjači, na podu. Klijent je obučen u laganu garderobu (trenerku, majicu) i uvek se u svakoj terapiji radi celo telo - ne postoji parcijalna masaža u ovoj terapiji. Istočnjačka medicina, naime, obrađuje celo telo, sjedinjuje sve elemente i međusobno ih povezuje. Sve je podjednako važno i doprinosi pronalaženju uzroka problema. Ova masaža ne otklanja samo bol na bolnom mestu, već je cilj da se pronađe uzrok koji je doveo do poremećaja u telu. To je osnovna razlika."

Pritisak se vrši na određene tačke u nizu koje se nalaze duž meridijana i, mada zahvata neke akupresurne tačke, ovu masažu ne treba poistovećivati sa akupresurom. Pokret koji pravi terapeut oslobađa mišićni segment od spazma i bola, a pritisak je toliko dubok da prodire do najdubljih nivoa potkožnog tkiva - do tetiva, okosnice... Baš zbog toga Yumeiho masažom se ujedno vrši i limfna drenaža.

„Kada se nakon uvodnog dela masaže osoba potpuno opusti - ne telo, već osoba - pristupa se kiropraktici, nameštanju vratnih pršljenova, torokalnog i lumbalnog dela. Zatim se radi izvlačenje i nameštanje zglobova ruku, laktova, a najveći akcenat je na nivelisanju karličnog pojasa, preciznije na izvlačenju kukova. Naime, prema iskustvu istočnjačkih terapeuta do poremećaja dolazi u trenutku rađanja.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj