Sastojci:

  • sojine šnicle
  • ulje
  • morska so
  • aleva paprika
  • pola kašike mlevenog kima
  • 200 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • marinada
  • mirođ ija
  • malo tofu sira
  • 4 kisela krastavčića srednje veličine
  • 500 g integralnog pirinča

Priprema:

Prokuvajte sojine šnicle 3-4 minuta dok ne omekšaju, pa ih procedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Istisnite svu vodu iz njih, pa ih pomešajte sa malo ulja, 2 kašike marinade, morskom solju, alevom paprikom (slatka ili malo ljuta) i pola kašike mlevenog kima. Sve zajedno dobro promešajte i propržite u tiganju. Ispržene sojine šnicle isecite na trake. Na ulju prodinstajte sve pečurke sa 3 kašike marinade, pa dodajte trake od soje i kratko dinstajte. Zatim dodajte tofu isečen na kockice, kisele krastavčiće isečene na tračice i miro điju, i još malo dinstajte. Ulijte bešamel sos, prokuvajte do željene gustine i servirajte sa kuvanim integralnim pirinčem.

Veganski recept: zelena čorba sa spirulinom, spanaćem i mladim lukom

Priprema bešamel sosa:

U litar heljdinog mleka dodajte brašno, kašiku marinade i pola kašičice majčine dušice, promešajte i začinite morskom solju i mirođ ijom.

Izvor: Lisa/Moj stan