Sastojci:
- sojine šnicle
- ulje
- morska so
- aleva paprika
- pola kašike mlevenog kima
- 200 g šampinjona
- 200 g bukovača
- marinada
- mirođ ija
- malo tofu sira
- 4 kisela krastavčića srednje veličine
- 500 g integralnog pirinča
Priprema:
Prokuvajte sojine šnicle 3-4 minuta dok ne omekšaju, pa ih procedite i ohladite pod mlazom hladne vode. Istisnite svu vodu iz njih, pa ih pomešajte sa malo ulja, 2 kašike marinade, morskom solju, alevom paprikom (slatka ili malo ljuta) i pola kašike mlevenog kima. Sve zajedno dobro promešajte i propržite u tiganju. Ispržene sojine šnicle isecite na trake. Na ulju prodinstajte sve pečurke sa 3 kašike marinade, pa dodajte trake od soje i kratko dinstajte. Zatim dodajte tofu isečen na kockice, kisele krastavčiće isečene na tračice i miro điju, i još malo dinstajte. Ulijte bešamel sos, prokuvajte do željene gustine i servirajte sa kuvanim integralnim pirinčem.
Veganski recept: zelena čorba sa spirulinom, spanaćem i mladim lukom
Priprema bešamel sosa:
U litar heljdinog mleka dodajte brašno, kašiku marinade i pola kašičice majčine dušice, promešajte i začinite morskom solju i mirođ ijom.
Izvor: Lisa/Moj stan