Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doktor Ridiger Dalke: da li su alergije i autoimune bolesti odraz naše unutrašnje borbe

Simptomi autoimunih bolesti govore o našim granicama, o onome što odbijamo, o područjima u kojima smo netolerantni i ukazuju na stvari na koje smo preosetljivi, kaže poznati nemački lekar Ridiger Dalke...

  Izvor: Foto: Profimedia

Poznati nemački lekar Ridiger Dalke odgovara na pitanja Sensine saradnice Nade Kaiser o porukama koje nam putem bolesti prenosi naša duša. Naučimo da čitamo njene simbole koji pokazuju put ka isceljenju.

Autor desetak knjiga, koji je napustio klasičnu medicinu zbog uverenja da je svaka bolest samo poruka naše psihe o našim skrivenim i potisnutim sadržajima, u ovom broju Sense govori o alergijama i autoimunim bolestima. Baš kao i ostale bolesti, i ove nose poruku o našim unutrašnjim psihološkim konfliktima koje treba da iznesemo na svetlo dana.

Simptomi bolesti samo privlače našu pažnju da bismo se počeli baviti onim unutar nas što želimo da potisnemo. Kada prihvatimo tu odbačenu stranu sebe, simptomi postaju suvišni i bolest nestaje, smatra ovaj lekar. Iako se svaki simptom mora tumačiti individualno, u skladu sa životnim okolnostima, stavovima i uverenjima pacijenta, moguće je dati i opšte smernice koje sve nas uče o onome što se krije iza bolesti.

Imaju li alergije i autoimune bolesti zajedničkog imenitelja kad je reč o porukama koje se bolešću pokušavaju probiti iz naše podsvesti?

Kopriva, lopuh, neven: kako ublažiti simptome polenske alergije...

Da, imaju, a to je agresija. Kod alergija tema je agresija, a kod autoimunih oboljenja - autoagresija. Agresija koja nije svesno doživljena i iskazana na adekvatan način traži svoj put da se izrazi. Ako se ne može iskazati svesno, može se spustiti na fizički nivo i ogledati se kao borba protiv alergena koji u osnovi nisu „napadači", tj. nisu opasni. Kod autoimunih bolesti telesne strukture napadaju same sebe.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj