Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dr Nada Petrović: Ovo su najlekovitije biljke Srbije

Dr Nada Petrović govori o biljkama koje su najbolje u borbi protiv stresa, ali i o onim koje su najdelotvornije za mladolikost, čišćenje i svežinu lica i nalaze se u Srbiji...

  Izvor: Foto: Dalibor Danilović

Život čoveka neodvojivo je povezan sa okruženjem i bilјnim svetom. Suptilni i lekoviti šapat biljnog sveta prevela nam je dr Nada Petrović.

Osveženje od sparnog letnjeg podneva našli smo u zelenom hladu laboratorije Bioss, gde smo se uverili u lepotu, blagost, ali i moć prirode i svega što nam iz svoje riznice nesebično daruje. Dr Nada Petrović, inženjer biotehnologije i biohemijskog inženjerstva, aromaterapeut i fitoterapeut odavno se odlučila da u svojoj laboratoriji izvuče ono najbolje iz prirode.

Energetski lekovi: kako eterična ulja usisavaju negativne emocije...

Kroz razgovor sa njom saznali smo kako ljubav prema prirodi sjedinjena sa znanjem može dovesti do neočekivanih otkrića, terapeutskih i estetskih rešenja i koliko u modernom prezaposlenom svetu ima mesta za dodir sa prirodom, makar ona bila i u mirisnoj bočici. „U prirodi je sve na neki način povezano i opstanak jedne vrste zavisi od druge i, stoga, sve mora biti na mestu. Mi smo svi zavisni jedni od drugih. Takođe, male stvari u životu su podjednako važne, upravo kao i velike. Posvećenost detalјima je važan aspekt", kaže dr Nada.

Od kada se u vama rodila ideja da žene treba da se neguju biljnim preparatima, da li ste naviku da posežete za lepotom i zdravljem iz biljne apoteke usvojili od nekog dragog ili ste tokom studija i promišljanja stečenog iskustvom spontano došli do tog zaključka?

I jedno i drugo. Žene su se od davnina ulepšavale kozmetikom iz prirode da sačuvaju ili povećaju svoju lepotu, tako da sam oduvek bila pristalica zdravlja iz prirode, bilo da je u pitanju hrana ili kozmetika. Moj suprug, dr Slobodan Petrović, i ja se već duže vreme bavimo uzgajanjem lekovitih i aromatičnih biljaka u cilju dobijanja sirovina potrebnih za proizvodnju prirodne kozmetike, a pre svega etarskih ulja, hidrolata i biljnih ekstrakata.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj