Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolest je poremećaj identiteta: Aleksandra Maksimović o integrativnoj medicini i programu lečenja čukljeva

Sa posebnim programom lečenja čukljeva upoznaje nas Aleksandra Maksimović koja kombinuje znanje i iskustvo iz refleksologije, fizioterapije, Bowen tehnike i integrativne medicine...

  Izvor: Foto: Dalibor Danilović

Postoje ljudi koji žive pravolinijski. Stepenicu po stepenicu, oprezno, mirno i sigurno, penju se ka nekom svom cilju. Postoje i oni drugi koji se ne skrivaju od oluja i izazova: čas odlete u nebo, čas tresnu o zemlju i onda dugo leče svoj osmeh. I uvek se izleče, jer su rođeni da isceljuju sebe i druge.

Kombinujući veliko znanje i iskustvo iz refleksologije, fizioterapije, Bowen tehnike i integrativne medicine, Aleksandra Maksimović se uspešno bavi otklanjanjem problema sa lokomotornim aparatom (kičma, ramena, kolena, kukovi, karlica, stopala), a najviše klijenata dolazi zbog problema koji je postao česta i bolna neugodnost savremenog čoveka a to su - čukljevi.

Biljni spas za bolne čukljeve: lekoviti rastvor sa lovorom...

Program lečenja čukljeva je njeno autorsko delo i daje odlične rezultate. Aleksandra Maksimović spada u one osobe koje na putu do svog punog potencijala nisu mogle da izbegnu nijednu čašu otrova, nijednu čašu meda i koje plaćaju punu cenu za svoje izbore. Takav put nije lak, ali on putniku kao nagradu daruje intenzivnu živost, budnost i kreativnost kao i duboko razumevanje i saosećanje jer iza rezultata ne stoje puke informacije već pravo znanje ojačano iskustvom.

Sebe se seća kao svojeglave i buntovne devojčice koja je jedva čekala da odraste kako bi mogla ravnopravno da komunicira sa odraslima. Kao tinejdžerka, izdvajala se svojim zanimanjem za religiju i istočnjačku filozofiju, a njen najbolji prijatelj je bio vršnjak, Egipćanin, sa kojim je o ovim temama mnogo razgovarala. Istovremeno je osećala i potrebu za umetničkim izražavanjem, pa se dvoumila da li da upiše teologiju ili likovnu akademiju.

Pod maminim uticajem upisala je Višu medicinsku školu i dobila diplomu višeg fizioterapeuta. Nije mogla da gleda krv i rane, ali je oduvek, kaže, osećala potrebu da pomaže ljudima tako da je ova struka bila dobar izbor. Međutim, kriza koja je vladala u zemlji početkom devedesetih navela ju je da se radi materijalne sigurnosti zaposli u jednoj privatnoj firmi kao komercijalista u prodaji medicinske opreme i tako joj je život potekao u sasvim novom pravcu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj