RUSKA DOKTORKA OTKRIVA - OVU HRANU JE OPASNO JESTI KADA JE VRUĆINA: Loše utiče na zdravlje - izbegavajte je!

Kada su velike vrućine važno je da posebnu pažnju obratimo na namirnice koje konzumiramo - ruska doktorka otkrila je koju hranu treba izbegavati pri visokim temperaturama!

Shutterstock

Već danima se suočavamo sa snažnom vrućinom, mnoge osobe gube fokus pri visokim temperaturama, naše telo je manje energično, a simptomi anksioznosti se povećavaju. Zato je izuzetno važno da tokom vrućina obratimo pažnju na način negovanja tela i zdravlja, a najbolje je početi od načina ishrane.

Ruska doktorka i nutricionistkinja Margarita Makuha ističe da tokom vrućina posebno treba izbegavati slatkiše, kafu, slanu i dimljenu hranu. Ona ističe da ova hrana izaziva žeđ i dehidrataciju, negativno utičle na crevnu mikrofloru, ugrožava imunitet i može izazvati alergijske reakcije.

Margarita je takođe istakla da se u slatkišima patogene bakterije množe mnogo češće i brže. Takođe, treba se uzdržavati od konzumiranja brze hrane, amsne hrane i ugljenih hidrata. Oni mogu prouzrokovati gojaznost, a tokom vrućina dodatni je rizik to što je aktivnost smanjena.

"Kafa takođe može da izazove dehidrataciju, stres i teškoće kod kardiovaskularnog sistema, jer ima diuretička svojstva i povećava puls", dodala je nutricionistkinja.

Prava preporuka tokom vrućina je konzumrianje dovoljne količine vode, ali i kombinovati sveže voće i povrće koje tokom letnjih meseci imamo u izobilju.

Izvor: Sensa