Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Histaminska hrana koju treba izbegavati: kako da pobedimo alergije i višak kilograma

Znate li da stres, takođe, indukuje proizvodnju histamina? Pod alergijom od stresa i uz loše odabrane namirnice, telo će reagovati prejedanjem i viškom kilograma...

  Izvor: Foto: Profimedia

Naduvenost, preterano znojenje, svrab ili talasi hladnoće i vreline, sve to mogu biti simptomi neprijatne reakcije organizma na histamin u hrani. Baš kao što su to ponekad i nizak pritisak, aritmija, ali i anksioznost i depresija.

Kako objašnjava poznata autorka i psiholog Doreen Virtue u svojoj knjizi "Don't Let Anything Dull Your Sparkle", sve namirnice sadrže histamin ali neke sadrže mnogo histamina.

Moćni lek starih Slovena: perunika za detoks i smirenje migrene...

Ovaj pokretač alergijskih reakcija u telu je, zapravo, organsko jedinjenje azota koje je dragoceno za naš imunitet kao i fiziološke funkcije stomaka.

Međutim, ako smo alergični na histamin, telo burno reaguje na njega. Pošto stres, takođe, indukuje proizvodnju histamina, možemo čak i reći da smo svi "prirodno alergični" na stres, naglašava Doreen.

U eksperimentu koji je nazvala "30 dana bez histamina", autorka je već posle dva dana osetila ogroman priliv mladalačke energije. Samo nekoliko dana kasnije, zaključila je da se više nikad neće vratiti starim navikama, a naročito da više neće podleći želji da konzumira velike količine histaminske hrane.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj