Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 100 g crnog luka
  • 2 crvene sveže paprike
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica pinjola
  • 2-3 kašičice maslinovog ulja
  • 1 kašičica izrendanog kapra, so
  • za preliv: 2 kašičice jabučnog sirćeta, 2 kašičice vode, šećer, biber, đumbir i kari

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko propržiti luk isečen na listiće i papriku isečenu na štapiće. Dodati pinjole, a zatim tikvice narezane na kolutiće i so.  Sve staviti u vatrostalnu posudu i zapeći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 15 minuta. Zapečeno povrće posuti narezanim kaparom i poslužiti (kao dodatak, možete spremiti šniclu od soje). Poslužiti toplo.

Izvor: Minut za mene