URADITE OVE 4 STVARI I SVE ĆE DOĆI NA SVOJE MESTO: Lakše je nego što mislite, poboljšava zdravlje i energiju!

4 navike koje će poboljšati zdravlje, život i energiju - lakše je nego što mislite!

Shutterstock

Imati određeni red u životu izuzetno je važno kada želite da živite zdrav, srećan i produktivan život. Kada osvestite svoje potrebe i prioritete, pojačaćete i samopouzdanje, što će vam pomoči da živite baš onako kako ste oduvek želeli. Postoje male i jednostavne stvari na koje možete obratiti pažnju i odmah videti promenu po pitanju mentalnog i fizičkog zdravlja, raspoloženja i energije.

Ukoliko želite da u vašem životu napravite red, počnite od sledećih stvari - san, šećer, znoj i tišinu. Bez obzira na ciljeve kakve imate, ove 4 stvari mogu pomoći da pokrenete pozitivne promene na više polja. Pomoći će da napredujete, više radite na sebi, osećate se bolje i energičnije. Evo zašto:

1. Spavanje - Spavanje je vaše konačno resetovanje i mora biti prioritet. Počnite tako što ćete uspostaviti rutinu spavnaja, probajte d aodete bar 15 minuta ranije u krevet. Počećete da primećujete pozitivne promene u svom strpljenju, motivaciji i načinu razmišljanja. Kada smo odmorni, sve izgleda lakše i jendostavnije, čak i najveći izazovi.

2. Šećer je svuda, što izaziva veliku zavisnost i većini je neverovatno teško da ograniče ili izostave ovaj sastojak iz svog života. Budite pažljivi i počnite da identifikujete svoje obrasce ponašanja. Kada obično žudite i konzumirate hranu ili piće sa šećerom? Kakve se emocije javljaju pre nego što posegnete za slatkišima? Za početak, napravite u toku dana "vreme bez šećera", neka to budu jutro i veče. U tim delovima dana ne uzimajte nijednu namirnicu ili hranu koja u sebi sadrži šećer. Ono što unosite u svoje telo i kada, zaista utiče na nivo hormona, raspoloženje i kognitivno funkcionisanje.

3. Znoj - Svakog dana je važno da imate neku aktivnost zbog koje ćete se oznojiti, pokrenuti mišiće i rešiti se toksina iz tela i stresnog raspoloženja. Promena našeg krvotoka i povećanje telesne temperature tokom vežbanja ili kretanja ima neverovatne efekte na vaše telo i um. Ne morate nužno imati naporan trening svakog dana, ali ne zaboravite da aktivirate i negujete svoje telo svakodnevno. Kada ste aktivni, imate više energije i samopouzdanja - spremniji ste da se suočite sa izazovima na raznim poljima, ali i borite se za pobedu.

4. Tišina - Odvojite barem nekoliko minuta svakog dana da provedete u apsolutnoj tišini. Ovo utiče na naše mentalno zdravlje i sposobnost da budemo prisutni u životu. Bez obzira da li meditirate, isključite sve uređaje ili idete u tihu šetnju prirodom, nivo samosvesti će se povećati. Tišina je lekovita, a vreme provedeno u njojh daje vam priliku da razmislite i povežete se sa sobom.

Promenite samo ove 4 stvari i osetićete kako ste učinli nešto neverovatno dobro za sebe, i na mentalnom, i na fizičkom nivou!

Izvor: Sensa