Sastojci:
- 0,5 kg sveže boranije, sa isečenim krajevima (ili smrznute)
- 3 kašike putera
- 1/3 šolje iscepkanih badema
- kašika limunovog soka
- so i biber
Priprema:
Skuvajte boraniju u malo slane vode dok malo ne omekša, ali da i dalje ostane čvrsta. Ocedite i isperite hladnom vodom.
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri i ubacite u njega bademe, pa pržite pola minuta stalno mešajući, dok se blago ne tostiraju. Dodajte puter i limunov sok, pa dodajte boraniju u dinstajte oko 2 minuta, dok se sva boranija ne uvalja u smesu i lepo ne zagreje. Posolite, pobiberite i poslužite.
PROČITAJTE JOŠ:
Izvor: Zdrava hrana
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi