Ovaj jednostavni hleb blogerke Alise Bunjevac dobija se mešanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane letnje namaze.
Sastojci:
- 400 g indijskih oraščića
- 8 svežih jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- kašičica soli
- 4 kašike kokosovog brašna
- oko 50 ml vode
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u blender. Pomešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule. Dodajte vodu ako je potrebno. Kalup za pečenje hleba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C. Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.
Proverite čačkalicom da li se hleb ispekao - mora da bude suva kad je izvadite iz sredine hleba. Kada je hleb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite. Neka se potpuno ohladi pre sečenja. Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama.
Ovaj hleb se lako seče, pa ga možete celog iseći i zalediti porcije. Pre konzumiranja, ostavite ga da se odledi u frižideru. Odlično se slaže sa namazima od povrća.
Izvor: Zdrava krava
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost