Ovaj jednostavni hleb blogerke Alise Bunjevac dobija se mešanjem svih sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odlično će ići uz lagane letnje namaze.
Sastojci:
- 400 g indijskih oraščića
- 8 svežih jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- kašičica soli
- 4 kašike kokosovog brašna
- oko 50 ml vode
Priprema:
Sve sastojke osim vode stavite u blender. Pomešajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Smesa ne sme da bude tvrda nego gusta dovoljno da se može preliti iz blendera u kalup uz pomoć spatule. Dodajte vodu ako je potrebno. Kalup za pečenje hleba obložite papirom za pečenje i pecite u parnoj rerni oko 70 minuta na 180°C. Ako nemate parnu rernu, na dno rerne stavite dublji pleh u koji prethodno sipate vodu.
Proverite čačkalicom da li se hleb ispekao - mora da bude suva kad je izvadite iz sredine hleba. Kada je hleb gotov, pustite ga oko 30 minuta da ostane u kalupu pre nego što ga izvadite. Neka se potpuno ohladi pre sečenja. Hleb je pun proteina i zdravih masti, od njega ste brzo siti, pa ga jedite u malim količinama.
Ovaj hleb se lako seče, pa ga možete celog iseći i zalediti porcije. Pre konzumiranja, ostavite ga da se odledi u frižideru. Odlično se slaže sa namazima od povrća.
Izvor: Zdrava krava
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke
Koja je energija aprila 2025? Ivana nam otkriva tarot kartu koja predviđa harmoniju ako se čuvate jedne emocije
9 licemernih stvari koje radite s dobrim namerama: Način na koji dajete kompliment i kupujete poklon vas odaje
Koliko ste samouvereni? Prvo što vidite otkriva da li ste spremni na rizik ili vas parališu strahovi