Sastojci:
- 3 kg šljiva (zrela bistrica)
- 2 štapića cejlonskog cimeta
- 4 zvezdasta anisa
Priprema:
Šljive operite, prepolovite ih, pa im uklonite koštice. Poređajte ih u veliki pleh za pečenje, dodajte začine i stavite sve u rernu zagrejanu na 250 °C. Šljive pecite oko dva sata. Povremeno ih promešajte, posebno pri kraju, kad počnu da se zgušnjavaju.
Džem je gotov kad postignete željenu gustoću. Tada izvadite začine, a džem ulijte u oprane i sterislisane tegle. Dobro ga ohladite, a potom pospremite.
PROČITAJTE JOŠ:
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!