Vegatarijanski brusketi od graška poslužiće vam kao dodatak obroku ili zdrava užina koja neće poremetiti balansiran unos hranljivih i korisnih materija, piše Lovesensa.
Sastojci:
- 200 g graška
- kašičica naseckanog estragona
- ½ kašičice soli
- sveže mleveni biber
- 2 kašike sira mascarpone
- kašika maslinovog ulja i malo ulja za premazivanje
- 10 kriški hleba
- maslinovo ulje
- čen belog luka
- klice cvekle
Priprema:
Kuvajte grašak u puno vode dok potpuno ne omekša. Kada se skuva, ocedite ga i prebacite u blender. Dodajte estragon, so, mleveni biber, mascarpone i kašiku maslinovog ulja, pa u blenderu sve izmiksajte u glatki namaz.
Kriške hleba premažite s malo maslinovog ulja, pa ih složite u posudu za pečenje. Pecite ih deset minuta u rerni zagrejanoj na 200°C da postanu hrskave i zarumene se. Pečeni hleb natrljajte jednim čenom belog luka, pa na svaki stavite kašiku namaza od graška i pospite klicama cvekle. Odmah poslužite.
Izvor: Lovesensa