Za drevnu metodu isceljenja, akupresuru, potrebni su vam samo prsti i malo truda. Kada savladamo osnove, možemo sami da regulšemo brojne tegobe. Na energetskom nivou sastavljeni smo od mnoštva kanala (tzv. nadija ili meridijana) kojima kruži energija koja nam daje život.

Zbog savremenog načina života (smanjenog kretanja, nepravilne ishrane, stresa), dolazi do blokada koje onemogućavaju normalan protok energije meridijanima. 

Akupresuru možete da primenjujete kad god poželite, a preporučljivo je da ujutru aktivirate najvažnije tačke na dlanovima i stopalima kako biste tokom dana bili puni energije, a kako biste uveče pripremili telo na obnovu u snu.

Čuvena Bowen tehnika za oslobađanje od bolova: evo kako telo sebe samo leči

Kad vam se javi bol u telu, pritiskajte tačke koje pomažu njihovom uklanjanju, bez straha, jer je akupresura potpuno bezbedna, čak i za početnike. Tokom ovih prazničnih dana, kada unosimo više teške hrane, mogu se javiti problemi sa varenjem. Između kostiju palca i kažiprsta, sa unutrašnje strane dlana, nalazi se područje povezano sa želucem. Lako ga je odrediti i na stopalu – budući da se želudac nalazi u sredini trupa i tačka za njega nalazi se na sredini stopala.

Redovnim tretiranjem ovih tačaka rešićete se svih stomačnih tegoba, kao što su pojačano lučenja želudačne kiseline, gasova ili sporog varenja. Za maksimalan rezultat nemojte da stiskate tačke odmah nakon obroka.

Izvor: Lovesensa