Ukoliko želite da izgubite masnenaslage, konzumiranje ovsenih pahuljica je dobra navika koju je lako usvojiti, piše Lovesensa. Osim što je ukus ovsenih kaša fantastičan, ovsene pahuljice podstiču varenje, održavaju nivo šećera u krvi, smanjuju apetit i pržaju energiju.
Ako jedete ovsenepahuljice za doručak, imaćete manju želju za dodatnim grickanjem tokom dana i ubrzo ćete uspeti da kontrolišete apetit i povratite željenu kilažu.
Tokom procesa mršavljenja najbolje je koristiti klasične ovsene pahuljice koje ćete sami mešati sa mlekom, sokovima ili sezonskim voćem i povrćem, bez veštačkih dodataka i šećera. Kupovne instant kaše i nisu baš dopar izbor tokom dijete, jer se u njima često kriju određeni šećeri, dodaci i ekstrati.
Za ovu sezonu najbolje je probati neodoljivu ovsenu kašu sa jabukama i cimetom - evo recepta!
Sastojci:
- 1 šolja ovsenih pahuljica
- 2 šolje bademovog mleka
- 1 jabuka (isečena na tanke kriške)
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice javorovog sirupa
- 1 šolja nezaslađene pasirane jabuke
Priprema:
U šerpi srednje veličine pomešajte bademovo mleko, ovsene pahuljice, cimet i javorov sirup. Izmešajte sastojke i stavite na blagu vatru, a kad mleko počne da ključa, sklonite sa vatre i dodajte pasiranu jabuku. U dobijenu smesu dodajte jabuke, pomešajte i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Prijatno!
Jedna porcija ovakve kaše sadrži 309 kalorija, 5 g masti, 8 g vlakana, 6 g proteina i 62 g ugljenih hidrata.
Ovsene pahuljice su odličan izbor za mršavljenje, a ukoliko ih kombinujete sa svakodnevnom fizičkom aktivnošću, uspećete da skinete masne naslage sa stomaka i butina do leta.
Izvor: Lovesena
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi