Sok od pšenične trave je pravi dar prirode i sadrži sve elemente neophodne organizmu. Ogroman je izvor hlorofila (70%), enzima, minerala, vitamina, aminokiselina (proteina najbolje kvaliteta). Hlorofil, ta biljna krv je po svojoj molekularnoj građi slična ljudskoj krvi. Razlika je u tome što hlorofil sadrži atomsko jezgro magnezijuma, a hemoglobin atomsko jezgro gvožđa.

Život bez pšenice, raži i ječma: bezglutenska dijeta za dobar rad creva...

Hlorofil i belančevine daju hemoglobin od koga se sastoji 75% naših ćelija. Zdrava krv i krvna slika su u direktnoj vezi sa zelenom biljnom hranom. Ako se osećate umorno, teško i dekoncentrisano, čišćenje organizma pšeničnom travom može da pomogne da ponovo vratite energiju i poboljšamo zdravlje.

Sok sadrži:

  • antioksidanse
  • beta karotin
  • vitamine A, B, E, C, F, K
  • holin
  • 70% hlorofila
  • minerale
  • žive enzime
  • 21% aminokiselina

Primena soka od pšenične trave:

  • odlično sredstvo za čišćenje krvi
  • za jačanje kostiju i zglobova
  • kod stomačnih tegoba, pospešuje varenje, reguliše metabolizam
  • klistiranjem sokom od pšenične trave otklanjaju se štetne naslage sa zidova debelog creva
  • otklanja malaksalost i vraća vitalnost
  • odlično deluje na srčani mišić i cirkulaciju krvi
  • poboljšava rad pluća
  • deluje pozitivno kod muškog i ženskog steriliteta zbog visokog sadržaja vitamina C i E
  • sprečava pojavu sede kose, usporava proces starenja
  • odličan je za regulaciju šećera u krvi
  • reguliše krvni pritisak

Sok od pšenične trave

Sastojci:

  • 30 ml soka pšenične trave (hladno ceđeni sok od pšeničnih izdanaka, starih desetak dana)
  • šolja seckanog voća po izboru
  • šolja soka od limuna
  • kašika meda
  • malo vode

Pravila hrono ishrane...

Pripema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte.Najjeftinije je da sami odgajite pšeničnu travu, pa je onda iscedite u sokovniku.

Za gajenje pšenične trave potrebni su vam ekološko seme pšenice, treset i zemlja.

Postupak:

1. Namačite seme u vodi osam do dvanaest sati.

2. Ostavite seme u staklenoj tegli i tokom narednih 24 sata isperite ih tri puta.

3. Kad počnete da nazirete klice, posadite seme po površini zemlje (pripremite je u razmeri jedan deo treseta prema tri dela zemlje).

4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte je teglom tokom prva tri dana da se bi prebrzo isušila. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.

5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka seme bude na indirektnom svetlu.

6. Idealna temperatura za rast pšenice tako da se ne stvore plesni je 21C do 26C. Ako se pojavi plesan, morate početi novu pšeničnu travu.

7. Pšeničnu travu možete rezati kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana pre rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.

8. Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.

9. Sok od pšenične trave možete iscediti uz pomoć sokovnika ili je samleti u blenderu uz dodatak vode.

Izvor: Pšenična trava/ Still