Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 225 g šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 150 ml ulja
  • 1 veće jaje
  • 180 ml jogurta
  • 120 ml mleka
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 100 g tamne čokolade, sitno iseckane
  • 50 g kandiranog đumbira, sitno seckanog

Recept za zdravu poslasticu: kako napraviti kandirani đumbir bez šećera (POSNO)...

    Priprema:

    Uključiti rernu na 180C. Pripremiti kalup za mafine tj. u šupljine staviti papirne korpice. U jednoj činiji pomešati brašno (prethodno prosejano), šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, đumbir u prahu i ovsene pahuljice. U drugoj činiji žicom za mućene izmešati jaje, ulje, jogurt, mleko i ekstrakt vanile. Sipati mokre u suve sastojke i sjediniti ih žicom za mućenje (ne koristiti električni mikser). U dobijenu masu kašikom umešati seckanu čokoladu i kandirani đumbir. Sipati testo u pripremljene korpice do 2/3 visine. Peći 20-25 minuta. Od ove mase bi se trebalo dobiti 12 mafina, ali postoji mogućnost da ćete dobiti 18 mafina komada.

    Izvor: Mimis kingdom