U periodu od 10. septembra do 7. oktobra Venera se kreće jednim od najstrastvenijih znakova Zodijaka - Škorpijom. Njen boravak u Škorpiji biće obojan crnim i crvenim bojama, češće treba i da oblačimo odeću tih boja.

Ljubavna pitanja, odnos prema novcu, a i neka druga područja života, sve će to biti dovedeno do krajnosti kako bi se ispitali održivost i postojanost.

Moguće je da naiđemo na neke probleme, ali problem neće biti tu da nas uznemiri, već da nam pokaže koja su slabija mesta, na čemu trebamo raditi i što bi bilo dobro drugačije urediti.

Kada su u pitanju ljubavni odnosi, sve je moguće, od prekida veze, oko 17 i 24. septembra i 1. oktobra kada će biti u izazovnom aspektu sa Saturnom u Vodoliji, Uranom u Biku i Jupiterom u Vodoliji, do preljuba i avantura, i veze sa zauzetom ili emocionalno nedostupnom osobom. Oko navedenih datuma pripazite i na novac jer su mogući i finansijski izazovi.

Sada tražimo strast, intenzitet, jaku hemiju, samo da nije obično i prosečno. Ali uz sve to može doći i jaka ljubomora, zavist, posesivnost, kao i osvetoljubivost i sklonost destruktivnim odlukama i sabotiranju odnosa.

Sa njom jasno vidimo gde držimo prejaku kontrolu i ne dopuštamo sami sebi da situaciju rešimo brže i efikasnije. Sa njom možda i nešto izgubimo, ali sve što ode nije više namenjeno nama. Odlaske pokušajte doživeti kao čišćenje svog životnog prostora što će omogućiti ulazak nečeg boljeg za vas.

Tokom njezinog tranzita češće igramo igre, borimo se za moćnije pozicije u odnosu, posežemo za manipulacijom kako bismo dobili ili sačuvali ono što nam treba. Fiksiramo se na neku ideju ili osobu i ne popuštamo. Kad ili ako vam neko kaže potreban si mi, to može "mirisati" na zavisnički odnos, zato polako i oprezno. Seks postaje važno mesto u odnosima, ako tu stvari ne funkcionišu dolazi do nemira i nezadovoljstva. I ne zaboravite na romantiku oko 30. septrembra kada Venera uđe u aspekt sa Neptunom.

Astrolog: Julijana Oremović