Započinje vreme ljubavnog buđenja. Vreme u kojem srce traži. Vreme u kojem shvatamo šta je ljubav, šta volimo, kako i koga volimo.

Venera i Mars od 13. februara do 8. marta isprepliću se u znaku Jarca, pred kraj to isto čine i u znaku Vodolije. 13. februara, dan uoči Dana zaljubljenih. Ništa nije slučajno. Ovaj nebeski ples ostaviće traga na našim životima. Poziva nas na buđenje. Zaljubljujemo se, otkrivamo šta volimo, podstičemo nova zbivanja koja nas mogu usrećiti. Vidimo jasnije šta nas koči ili sputava da otvorimo svoje srce i prepustimo se energiji ljubavi.

Srećemo neke posebne osobe, svoju blizanačku dušu, nekog ko će nam doneti neku vrednu lekciju, uvid ili nam mogu pokazati koliko dugo smo u životu zapravo živeli bez ljubavi. Reč je o savezu muške i ženske energije, o spajanju muškog i ženskog principa unutar nas. Srce nas poziva na delovanje. Duša nas zove.

Budi se seksualna energija, budi se život u nama. Odlazi dotrajalo, bolno i ograničavajuće. Već sad osećamo neki nemir, kao da se nešto slama i prelama u nama. Nešto se preslaguje, tu je nagoveštaj neke promene koja će biti najsnažnija 26. i 27. februara kada se Venera, Mars, Mesec i Pluton spoje na poslednjim stepenima Jarca.

Ono potisnuto i duboko u nama izlazi na površinu. Nemamo luksuz da poričemo, guramo glavu u pesak. Tu je, vidljivo gotovo golim okom. Otkrića, pa i odluke su neminovne. Nešto izlazi iz senke i traži da bude isceljeno, transformisano. Možda odlazite sa starog posla, iz lošeg odnosa, možda ćete reći "ne" onome što vas je godinama duboko bolelo. Šta god da bude vaša tema, sada traži da ju pogledate širom otvorenih očiju i donesete odluku. I budite iskreni prema sebi, a potom i prema drugima. Pluton u ovoj priči neće dopustiti samozavaravanje.

U prilici smo preispitati naše obrasce delovanja u partnerskim odnosima (sabotiranje, manipulacija, destruktivnost, beg od ljubavi, izdaja), a ako se ozbiljno prihvatimo posla dolaze iskustva koja nam u tome pomažu. Može biti reč o nekoj osobi, vašem šefu, novom ljubavniku, partneru. Sazreva nešto u nama i pokreće nas. Pokreće nas da iscelimo svoje rane i traume i da pronađemo mesto na kojem možemo biti srećniji.

Ovaj se proces polako završava 5. marta, da bi potom Venera i Mars zauzeli prvi stepen Vodolije i pokazali nam novi put pred nama. Put oslobođenja. I zato širom otvorite oči. Iskustva koja dolaze nisu slučajna. Mogu vam pomoći da dubinski promenite svoj život. Zato budimo hrabri i bez straha prihvatimo ono što nam dolazi. To ljubav traži od nas. A ljubav je život.

"Ljubav nas leči. Leči i oslobađa. Upotrebila sam reč ljubav ne misleći na sentimentalnost, nego na stanje tako snažno da drži zvezde na njihovim nebeskim položajima i možda nam zbog njega krv teče venama." - Maya Angelou

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Astrolog: Julijana Oremović