Sezona Riba koja je počela 18. februara i trajaće sve do 20. marta donosi nam emocionalnosti, empatiju i puno eterične energije. Ove godine ove teme Riba biće dodatno pojačane jer će mnoge važne planete biti u ovom vodenom znaku tokom marta, pa čak i aprilu mesecu. Kada se grupa od tri ili više planeta nalazi u istom horoskopskom znaku u isto vreme, to je u astrologiji poznato kao "Stelijum" - a stelijum Riba 2022 je tu da nas uroni u naša osećanja i pojača naše fantazije.

Ribe su promenljivi vodeni znak Zodijaka, a njihova energija je sanjiva, intuitivna i maštovita. Zahvaljujući svom vodenom elementarnom uticaju , Ribe su duboko povezane sa našim emocijama, a njene vibracije usmerene su na osećanja koja nas podstiču da se dublje i bolje upoznamo sa sobom. Ribama vlada mistična planeta Neptun u modernoj astrologiji i srećna planeta Jupiter u tradicionalnoj astrologiji. Kada imamo stelijum planeta u Ribama, kao što ćemo imati tokom marta i aprila 2022. godine - to može da pojača našu emotivnu stranu, jer su Ribe jedan od najosetljivijih znakova Zodijaka. Sunce, Mesec, Merkur, Veneru i Mars biće u stelijum Riba 2022. godine u različitim tačkama, kao i Jupiter i Neptun. Očekujte da ćete provesti neko ozbiljno vreme plivajući kroz mora ovog znaka orijentisanog na osećanja

Stelijum u martu 2022:

Stelijumi su uvek posebni! Moderni vladar Riba, iluzorna planeta Neptun, biće u Ribama većinom 2022. godine, a njen tradicionalni vladar, srećna planeta Jupiter, će takođe ovde provesti veći deo godine. Ove dve planete nisu se spojile u Ribama više od 150 godina, zato će sada zavladati specifična energija. Sunce je ušlo u Ribe 18. februara, pridruživši se Jupiteru i Neptunu u osetljivom znaku Ribe. Ovo je započelo sezonu Riba u 2022. godini , tokom koje solarni reflektori osvetljavaju pitanja duhovnosti, sentimentalnosti i naših intuitivnih čula tokom čitavog marta. Dok je početak sezone Riba sredinom februara pojačao naše emocije, prava sezona Riba počinje u martu, pod zracima mladog Meseca u Ribama od 2. marta. Ova lunacija je u skladu sa Jupiterom i pruža nam odličnu priliku da se povežemo sa našim unutrašnjim ja i manifestujemo najvoljenije želje.

5. marta, dva dana nakon mladog Meseca, Sunce se povezuje sa Jupiterom u Ribama po prvi put od 2010. godine, donoseći ogromne mogućnosti za kreativni rast i razvoj. Nekoliko dana kasnije, 9. marta, planeta Merkur će takođe ući u Ribe - čineći ovo planetarno gomilanje u Ribama zvaničnim stelijumom. Kada je Merkur u Ribama, mi mislimo srcem i dopuštamo našim osećanjima da govore.

April 2022 - šta donosi magičan stelijum u Ribama:

20. marta, sunce će napustiti Ribe i započeti sezonu Ovna, a zatim i Merkur izlazi iz Riba nedelju dana kasnije, 27. marta. Zvezdana pauza neće dugo trajati, pošto romantična planeta Venera ulazi u Ribe 5. aprila. Tokom ovog perioda, naši izrazi ljubavi i naklonosti poprimaju posebno osetljivu i saosećajnu atmosferu, a svi horoskopski znaci će biti skloni da se osećaju kao beznadežni romantičari. Kako bismo doprineli magiji, Venera je "uzvišena" kada je u Ribama, što znači da će ovaj peirod biti lep, prijatan, pun romantičnih iskri i varnica.

12. aprila očekuje nas svetlucavi zenit stelijuma Riba, koji je moćan aspekt konjunkcije između Jupitera i Neptuna - dva kosmička vladara Riba. Ovaj spoj planeta u Ribama nije se desio od 1856. i neće se ponoviti sve do 2188. godine, što ga čini astrološkim događajem koji se dešava jednom u životu i pojačava fantastičnu energiju ovog perioda. Sa Venerinim ljubaznim prisustvom, ovo je prelepo vreme za prihvatanje novih početaka u ljubavi, kreativnoj umetnosti i emotivnim odnosima.

14. aprila, planeta orijentisana na akciju Mars se pridružuje Veneri, Jupiteru i Neptunu u Ribama, čineći uticaj ovog stelijuma još moćnijim. Sa Marsom u Ribama, skloni smo jednostavno da vidimo kuda nas vodi plima, a ne da preduzimamo konačnu akciju, a naša osećanja mogu imati veliki uticaj na način na koji jurimo svoje ciljeve. Ova grupa planeta će zajedno ploviti znakom Riba do kraja meseca, zato se oslonite na svoju intuitivnu stranu, zagrlite svoje snove i pustite svoja osećanja da slobodno teku.

Priliv planetarne energije Riba koja dominira astrologijom tokom marta i aprila uticaće na sve znakove Zodijaka, tako da je odlično vreme da se povežete sa svojim unutrašnjim sanjarom i prihvatite neke horoskopske osobine Riba. Kada smo potopljeni u morima ovog vodenog znaka, verovatno ćemo osećati svoje emocije na snažniji način. Umesto da ih potiskujete, pronađite način da se povežete sa njima i prihvatite ih bez osuđivanja. Ova vibracija takođe osvetljava našu maštu i nudi sanjive ideje, kreativnost i inspiraciju, tako da maksimalno iskoristite kreativni potencijal Stelijuma Riba i usmerite svoje emocije u nešto lepo i simbolično.

Takođe, u ovom periodu moemo . Slušajte unutrašnji glas, povežite se sa svojim mislima i srce. Od njih zavisi kakvu ćete stvarnost stvoriti. Pošto je stelijum iba obojen emocijama i romantikom - pokušajte da mislite pozitivno uprkos teškoćama i da iskoristite neke posebne prilike koje se iznenada pojave na životnom putu.

Izvor: Sensa