Uskoro stiže prolećna ravnodnevica - 20. mart je dan kada dan i noć traju jednako, ali je ovaj dan proglađen i za Međunarodni dan astrologije, pa ga mnogi nazivaju i Astrološka Nova godina. Prolećna ravnodnevica stvara savršenu harmoniju između noći i dana, ali 20. mart čini i sjajnim danom za ispitivanje vaše unutrašnje ravnoteže. Najbrži izlasci i zalasci Sunca se dešavaju na ravnodnevici, ovo može biti još jedan signal da je sada najpovoljnija energija za lični rast. Horoskop otkriva šta svaki znak očekuje za vreme prolećne ravnodnevice 20. marta i kako to iskoristiti:

Ovan

Spremni da se uhvatite u koštac sa novim inicijativama i u suštini sve započnete iznova. Ovo je period kada slavite rođendan, a puna energija donosi smele avanture koje vas guraju iz zone komfora. Dajte sebi pravo da prevaziđete neke stvari za koje znate da ste ih prerasli i pređete na neke nove aktivnosti. Vaš impulsivni znak može doneti nepromišljene odluke u žaru trenutka, pa pažljivo razmislite o svemu. Počnite sa nekoliko ciljeva; šta možete da postignete pre nego što Sunce napusti vaš znak 19. aprila? Kada kreirate nekoliko manjih ciljeva, bićete motivisani da se uhvatite u koštac sa svakom sledećom misijom.

Bik

Sezona Ovna dolazi neposredno pre vašeg rođendana. Sa Suncem u vašoj dvanaestoj kući , iskoristite ovo vreme da nadoknadite odmor za lepotu i detoksikujete organizam. Počnite od izbora hrane, pa preko liste prijatelja do svih ograničavajućih uverenja koja ste usvojili. Ovo mogu biti najsvjetlije četiri sedmice u vašoj čitavoj godini. Zapamtite, osuđivanje sebe ne donosi nikakvu korist. Vreme je da se oslobodite potisnutih emocija. Duboki uvidi mogu promeniti sve dok je Sunce u Ovnu i vašoj dvanaestoj kući podsvesnog isceljenja. Očistite svoj um vođenjem dnevnika ili meditativnim aktivnostima poput slikanja ili slušanja muzike.

Blizanci

Sunce u Ovnu je u vašoj 11. kući saradnje. Povoljno je vreme za rad u timu. Počnite da se redovno sastajete da biste se organizovali oko svoje sledeće zajedničke misije, bilo da se udružujete u poduhvatu za zaradu novca ili planirate grupni odmor. Možda postoji jedna oblast života u kojoj se tvrdoglavo zadržavate, odbijate da se menjate - sada je trenutak da se oslobodite tih stega. Posvetite se svojim životnim misijama.

Rak

Pošto Ovan vlada vašom 10. kućom uspeha, poziv na vođstvo biće svakim danom sve glasniji. Ne opirite se! Uključite s eu igru i uzmite stvari koje vam pripadaju. Kao jedan od četiri kardinalna znaka Zodijaka, vi imate takmičarski duh koji bi u narednim danima mogao postati pojačan. Spremni ste da u životu osvojite najvrednije, ali zapitajte sebe - da li je vrendo tio učiniti po svaku cenu? Vaša sposobnost da negujete odnose je vaša najbolja taktika. Na poslu napravite dobru strategiju.

Lav

Imaćete veliku želju i potrebu za putovanje. Počnite da istražujete destinacije koje bi vam odgovarale. Bilo da tražite ljubav, poslovne partnere ili kreativne saradnike, možete ih upoznati u drugoj zemlji ili gradu. Kao kraljevski zodijak, potrebna vam je udobnost. Ponekad vam strah od nepoznatog može doineti nemir. Ovo je povoljan period da odete na neki kurs, sebi udovoljite i priuštite masažu, neko opuštanje, odmor.

Devica

Dok Sunce Ovna tinja u vašoj osmoj kući misterije, tajni i zavođenja, očekuju vas intezivni odnosi, pojačana seksualnost, ali i potvrda lojalnosti. Olujna osećanja poput ljubomore, nesigurnosti i straha od odbijanja mogu da vas obuzmu — posebno ako stalno ispitujete motive ljudi. Preusmerite tu strastvenu energiju u neku aktivnost - to je uvek dobar potez za Device koje brinu o svom zdravlju. Započnite vežbu joge ili kardio trening.