Astrolozi ističu da nas u proleće očekuju dva pomračenja. Energija Meseca i Sunca utiču na čovekovo raspoloženje, energiju, način odlučivanja, a kada je reč o pomračenju, taj uticaj se pojačava. Kaa nastane pomračene, ta harmonija prirode i nas se malo poremeti. 30. aprila očekuje nas delimično pomračenje Sunca. Prvo prolećno pomračenje dogodiće se u znaku Bika.

Ovaj znak je povezan sa materijalnom sferom i sa kućom. To znači da se 30. aprila kod kuće može desiti nešto neočekivano. Ovde se ne radi o svađama, već o nekim kvarovima u tehnici i elektronici. Moguće je da ćete imati problema sa materijalnim stvarima, lomljenjem, kvarenjem... I ovo se događa iz razloga što se ponekad stara energija u domu mora zameniti novom.

Glavna zabrana ovog dana odnosi se na popravke. 30. aprila ujutru ne treba naporno raditi i previše se fokusirati da ispravite baš svaku grešku. Bolje je da se odmorite, prošetate. Ovo je dobar dan da napravite opuštajuću kupku, da boravite u prirodi i da se povežete sa svojim mislima. Bik je delimično povezan i sa novcem, tako da 30. aprila treba da budete oprezni sa finansijama.

Potpunim pomračenjem Meseca 16. maja će vladati Škorpija. Ovo će biti veoma napet dan, u kojem ćemo imati problema sa intuicijom. Prva stvar koju treba zapamtiti jeste da odvojite vreme za sebe. Ako vam šesto čulo govori da nešto uradite, razmislite pre nego što napravite krupne korake. Odmerite sve prednosti i nedostatke takve odluke, a tek onda nastavite sa sprovođenjem planova.

Biće to dan ljubomore. Ako imate bar delić nedoumica oko toga da li da verujete svojoj srodnoj duši, 16. maja ove sumnje dobre ispitajte pre nego što nešto ne sredite. Ne pokušavajte da kažete nešto loše i da optužite voljenu osobu za prevaru. Osim toga, astrolozi savetuju 16. maja da što manje ulazite u konflikte. Započevši svađu na ovaj dan, možete neke odnose negativno promeniti i nepovoljno uticati na njih. Ne pokazujte bes, ne gomilajte ogorčenost i izbegavajte kontakt sa toksičnim osobama.

Izvor: Sensa