Pun Mesec u aprilu dostiže svoj vrhunac u znaku Vage 16. aprila oko 21 čas, ali ćemo njegovu energiju kojom snažno zrači osećati četiri dana pre i četiri dana posle ove mesečeve mene. Moguće je da će u periodu pre punog Meseca u našem životu se pojačati određene tenzije, ali pun Mesec je tu kako bi nas podstakao da ih se oslobodimo, prihvatimo promene i pronađemo harmoniju.

Od nas zahteva da se nečega oslobodimo kako bismo nešto dobili - napetost se mora prekinuti kako bi srećan životni put mogao da se nastavi onako kako želimo. Jedna od planeta veoma aktivnih pod ovim punim mesecom je patuljasta planeta Eris. Eris je poznata kao boginja razdora i svađe. Ona je glavni igrač pod ovom energijom punog Meseca, ali ne dozvolite da vas njeno ime alarmira. Eris je moćna ratnica sa ženskom energijom koja sve radi iz srca. Ona je jaka, sigurna, borbena, zaštitnički nastrojena i može sve. Ona nam pomaže da prigrlimo našu jaču ženstvenu stranu, stranu koja čini da budemo neuništive ratnice. Ovo je trenutak kada ćete osvestiti svoje moći i zablistati u punom sjaju.

Energije punog Meseca u Vagi biće vaš vodič, pa dozvolite da vam ova svetlost pokaže put. Osećaćete se moćno, poželjno i samopouzdano u svom telu. Dozvolite da se plamen vaše ženske moći zapali pod magijom punog Meseca. Dozvolite da vas toplina ovog plamena podseti na izgubljenu mudrost i snagu. Uspostavićete u sebi ravnotežu energije, imate osećaj da možete ostvariti svaki cilj.

Prihvatite svoju intuiciju, žensku energiju, potvrdite lične kvalitete i birajte da ono što je dobro istaknete, a loše zauvek odbacite od sebe. Pun Mesec je u znaku Vage, pa je sve u stvaranju harmonije i ravnoteže. Zapitajte se - Gde je potrebno da stvorite veću ravnotežu u svom životu? Često je napetost rezultat toga što su stvari predugo neuravnotežene, pa koristite ove energije da vratite svoj život u ravnomeran tok.

Pošto Vaga vlada načinom na koji se povezujemo sa drugima, naši odnosi mogu takođe doći u centar pažnje pod ovim punim Mesecom. Imajte na umu da većina ljudi koje srećemo u ovom životu mogu biti naša ogledala, svedoci naše stvarnosti - oni nam mogu otkriti stvari koje smo sakrili u sebi ili koje nismo u stanju da vidimo. U odnosima postoji jaka potreba da se potvrdimo, postavimo čvrste granice i obezbedimo da se tok davanja i primanja izjednači.

Šta god da se manifestuje, zadržite ideju harmonije u svom umu. Znajte da je sve što se raspadne i nestane, svaki "nesklad" koji se pojavi, jednostavno prilika da se posvetite nečem novom i dobrom. Pun Mesec je moćan trenutak oslobađanja i završetka, pa koristite ovu energiju da zatvorite sve u svom životu što više ne donosi harmoniju. Verujte mudrosti koja živi u vama kada su u pitanju sve odluke koje treba doneti.

Izvor: Sensa