U subotu, 30. aprila, očekuju nas posebni kosmički događaji – pomračenje Sunca i mlad Mesec u Biku. Mesec će 30. aprila zaseniti Sunce, što će omogućiti prvo pomračenje Sunca u godini. Nastupiće u 22:42, tako da ga nećemo videti, ali to ne znači da nećemo osetiti njegov moćan uticaj. Iako će ovo biti samo delimično pomračenje Sunca, ono će i dalje biti izuzetno snažno - očekuju nas mnoge nove stavri i promene sa kojima se treba nositi, tvrde astrolozi.

Pomračenja se dešavaju u periodu mladog Meseca koji predstavlja novi početak, tako da će pomračenje moći da nam otvori nova vrata i prozore u životu, neki putevi se otvaraju. Često se tokom mladog Meseca zamišljaju želje, sami pravimo promene, ali pod pomračenjem Sunca bolje je samo ići sa talasima novina i verovati u ono što nam svemir donosi. Pomračenja donose fatalne događaje koji nam pomažu da dođemo do sledećeg poglavlja našeg napredovanja.

Pomračenja nas uvek mogu iznenaditi, ali vredi zapamtiti da nas uvek stavljaju tamo gde treba da budemo, čak i ako u početku ne mislimo tako! U stvari, oni mogu ubrzati našu vremensku liniju i doneti stvari koje su inače bile neizbežne, ali ubrzavaju procese. Pod pomračenjem stvari mogu da se dese brzo!

Ovo posebno važi za ovo pomračenje Sunca i mlad Mesec u Biku, jer će planeta Uran takođe biti veoma aktivna. Poznato je da Uran donosi iznenađenja i događaje koji se događaju kao munja iz vedra neba. Njegova energija obećava neku vrstu radikalnog prelaska iz jednog stanja u drugo.

Uran ponekad može biti pomalo šokantan u svom načinu rada, ali na kraju, njegov cilj je da unese više slobode u naše živote. Želi da nas oslobodi svega što nas sputava kako bismo zakoračili na stvarnije i autentičnije mesto. Pod ovim aprilskim pomračenjem Sunca, razmislite o tome koje korake treba da preduzmete da biste se oslobodili?

Uran je takođe planeta buđenja, pa ako postoji neko iznenađenje ispod ovog pomračenja, tretirajte to kao neku vrstu poziva za buđenje da ponovo procenite svoj put i svoje postupke. Trenuci buđenja mogu biti bolni, ali dopustite sebi da napredujemo umesto da se povučete - to vas može odvesti na prelepa mesta.

Jupiter i Venera će takođe biti u potpunom poravnanju pod ovim aprilskim pomračenjem. Venera je vladar Bika, pa je njena energija i u ovom trenutku izuzetno jaka i daće pomračenju mnogo mekši izraz. Kada su Jupiter i Venera u ovom trenutku u harmoniji, čini se da bez obzira šta pomračenje donese, verovatno će postojati izvesna lakoća između svih promena.

Ukoliko postoji nešto čemu ste dugo težili, ovo pomračenje bi moglo doneti nagradu za vaš naporan rad! U vreme pomračenja najbolje je ništa ne činiti. To je vreme zaustavljanja i odmora. Stoga, ne forsirajte stvari, ne ucenjujte nikoga, ne uslovljavajte ni sebe, ni druge. Verujte promenama i procesima života, i nove prilike će uskoro doći.

Iako pomračenja Sunca ne zahtevaju od nas da postavljamo ciljeve ili zahtevamo bilo šta od univerzuma, oni su pravo vreme da svoju svest približimo svom srcu i prihvatimo mnoge značajne stvari u životu. Bik je, s druge strane, znak povezan sa vašom vrednošću, pa obratite pažnju na to kako doživljavate sopstvenu vrednost. Kada više zavolite sebe, kada ubijete toksično osećanje da niste dovoljno dobri, sve će biti u redu.

Vaša afirmacija za pomračenje Sunca i mlad mesec u Biku može biti: "Tražim priliku u svemu što mi se dešava. Zaslužujem da dobijem obilje, ljubav i sve što je u skladu sa mojom najvišom sudbinom."

Izvor: Sensa