Kao i u maju prošle godine (29. maj – 22. jun) očekujemo retrogradno kretanje Merkura u znaku Blizanaca, koje će početi 10. maja i trajati do 3. juna. Ako vam se prošle godine dogodilo nešto značajno, izvesno je da bi se neka slična iskustva mogla ponoviti i u narednom periodu.

Merkurovo retrogradno kretanje često usporava ili otežava komunikaciju i ispunjavanje dogovora i planova. Zato je potrebno biti strpljiv, ne forsirati i gubiti živce zbog nečega što trenutno ima svoj tok događaja koji možda nije u skladu sa našim očekivanjima.

Vrlo često smo fiksirani na ideju ili plan kako to treba da se realizuje, ali se retko pitamo da li je ono što mislimo i želimo zaista najbolje za nas. Prihvatanje onoga što jeste jedna je od zavidnih veština življenja koja uključuje biti, biti sada i ovde.

Ovaj Merkur će se igrati sa našim umom. Dolaze nam informacije koje nas mogu zbuniti na način da ne znamo tačno šta da kažemo ili uradimo. Čini se da se komunikacija sa drugima odvija pod velom magle. Čekaj, šta je tačno mislio/la? Zašto se ne javlja? Šta znači ova poruka? Šta da mislim o ovome? Da uradim nešto ili da sačekam?

Ako se nađete u ovakvoj situaciji, pokušajte da ne upadnete u zamke svog uma koji će biti sklon pričanju različitih scenarija, a pitanje je šta je prava istina. Istina će se otkriti, ali za to je potrebno vreme. Ne dok je Merkur u rikvercu. Tamo ćete posle 3. juna i ponovo od 24. juna dobiti informacije koje će biti relevantne za iskustva stečena tokom retrogradnog kretanja Merkura.

Bilo da postoje neka nerešena ili nejasna pitanja iz prošlosti, ovo je odličan trenutak za to. Kao da informacije i uvidi dolaze ispod površine koji će vam vremenom dati potpunu sliku.

Može da donese nesporazume u komunikaciji, poteškoće u saobraćaju, kvarove na mobilnim telefonima i vozilima, kao i da unese nered u teme vezane za učenje, društvene mreže, obrazovanje, odnose sa rođacima. Nešto se pokvari, nešto izgubimo i onda nađemo, nešto popravimo.

Vraćamo se unazad, razmišljamo o nedavnim iskustvima, srećemo ljude koje nismo dugo videli. Iz nekog razloga ovo može biti od pomoći.

Budite pažljiviji kada šaljete poruke, uverite se da dolaze na pravu adresu.

Merkur se kreće unazad istog dana kada Jupiter ulazi u znak Ovna. I dok nas Jupiter usmerava ka novom cilju, Merkur nam pomaže da sredimo, otpustimo ono što je bilo i shvatimo šta želimo, kako bismo bolje iskoristili nove mogućnosti.

Kada je 23.5. vratite se u znak Bika i ostanite tamo do 13.6., ponovo se dešava ono što je počelo ili se odigralo od 27. do 29. aprila, menja se ili ponavlja. Nešto nedovršeno se bliži kraju.

Astrolog: Julijana Oremović