Retrogradni Saturn započinje svoj hod 5. juna i završava se tek 23. oktobra 2011. godine. Moguće je da će u ovom periodu većina ljudi imati prepreke u karijeri ili nevolje sa finansijama, kako astrolozi navode u horoskopu. Iako je Saturn planeta rada, marljivosti, strpljenja, posvećenosti, kada krene unazad, sve ove sjajne osobine mogu pomalo oslabiti.

Period retrogradnog Satruna prema mišljenju astrologa nije povoljan za neke velike ili važne početke, poput novog projekta, investicija, zaduživanja, kupovine nekretnina. Ipak, njegov negativan uticaj može se i ublažiti tako što ćete provoditi više vremena sa pozitivnim i bliskim ljudima, sa onima koji su spremni da vam pomognu i podrže vas.

Ovo je period kada treba završiti sav posao koji je započet. Takođe, povoljno je vreme za usavršavanje, obrazovanje - sve lekcije koje sada naučite možete dobro iskoristiti na jesen 2022. Nemojte sebe previše kritikovati, već iz svojih grešaka najviše učite.

Uprkos negativnom uticaju retrogradnog Saturna, postoji 3 horoskopska znaka koji će doživeti pod ovom planetom vrtoglav uspeh. Njihova borbenost i nizanje pobeda može trajati celog leta - evo o kome je reč:

Devica

Saturn daruje one koji vredno i marljivo rade, pa će rođeni u znaku Device definitivno pokupiti većinu darova. Devica je vredna, posvećena, perfekcionista, a sada može dobiti i ono što joj je ostalo uskraćeno u prošlosti. Iako Device neće odmah primetiti da se situacije odvija u njihovu korist, posebno one koje imaju nedostatak samopouzdanja. Tokom leta će shvatiti da su dobili ono što su tražili.

Jarac

Ovaj znak je favorit Saturna, a do oktobra 2022. godine očekuju ga zaista velike promene sudbine. Ukoliko sačuvaju smirenost i nastave da budu vredni, Jarčvi mogu prebroditi baš sve prepreke na putu do uspeha. Počinje jedan od najboljih perioda u životu - treba ga iskoristiti.

Vaga

Uprkos teškoj eneriji retrogradnog Saturna, Vaga počinje da oseća svoju unutrašnju snagu, inspirisana je i spremna da pokaže potencijale na poslu. Saturn olakšava ovom znaku da pronađe srodnu dušu. Očekuje ih jendo romantično leto puno poznanstava, a oni koji su u vezi, imaće priliku da poboljšaju odnos.

Izvor: Sensa