Horoskop za jesen ističe da nas očekuju dva velika astrološka događaja - pomračenje koje će na nas uticati od 25. oktobra do 23. novembra, kao i retrogradni Mars u Blizancima koji donosi razne greške i konflikte. Mars u Blizancima će biti u sukobu sa Neptunom u Ribama dok je u retrogradnom kretanju. Ovaj aspekt će posebno uticati na Blizance, Devicu, Strelce i Ribe. Morate biti oprezni!

Budite oprezni i pridržavajte se mera predostrožnosti. Kako se kaže: "Ko je upozoren, naoružan je!". U isto vreme, Škorpije će biti posebno ranjive, jer retrogradna faza Marsa događa se simbolično u 8. polju, koje je odgovorno za krize i incidente. Lavove i Vodolije ljudi oko njih mogu uvući u napete i opasne situacije, kao što su bračni partner, dete, prijatelj, pa čak i stranac. Vredi biti pažljiviji u interakciji sa ljudima oko sebe, bolje je sačluvati mirnu komunikaciju. Kada vas nečije reči povrede, dajte vremena da se situacija smiri i da vidite kako će druga strana reagovati.

Od kraja septembra i tokom cele jeseni očekuje nas bliska konjunkcija Sunca i Venere. Ova energija najviše će na nas uticati od 20. do 23. oktobra, posebno na rođene u znaku Bika ili Vage. U životu ovih znakova pojaviće se problemi u vezi: biće teško razumeti partnera, kao i ispraviti neke greške u ljubavi koje su već ostavile negativne posledice. Takođe, u ovom periodu je bolje smanjiti velika očekivanja od partnera.

Od 18. oktobra do 18. novembra Lavovi će proživeti težak period. Jesen će za ljude u ovom horoskopskom znaku biti povod da obrate pažnju na zdravlje. Odsustvo Sunca uvek teško pogađa Lava, a novembar je mesec kada treba posebno obratiti pažnju na nivo vitamina i imunitet. Ovog puta, zbog posebnih planetarnih uticaja, novembar će biti još intenzivniji.

Najteži period za Lavov počeće 3. novembra, sa vrhuncem od 6. do 7. novembra. Ovo vreme će podstaći Lavove da sumnjaju u sebe, da obrate pažnju na svoje strahove koje su duboko u sbei potisnuli. Poslednji mesec jeseni podstiče ih da urone u sebe, da se posvete svom unutrašnjem stanju. Događaji i osećanja koja će se pojaviti ovih dana biće u velikoj meri vezana za porodične priče. Da biste zadržali svoje nekadašnje samopouzdanje, biće vam potrebna podrška bliskih i ličnih odnosa - biće vam teško da donosite odluke sami.

Čeka nas i još jedan značajan događaj – pomračenje Sunca 25. oktobra. Ovde dolazi do pojačanih strasti, posebno za Lavove. Lav i Vaga treba da budu izuzetno oprezni: izbegavaju donošenje važnih odluka i prave nepromišljene poteze. Ključna tema pomračenja su odnosi, savezi, diplomatija. Pomračenje će uticati na situaciju u ličnim odnosima, otkriti nerešene sukobe i dogovore.

Dve nedelje od 25. oktobra do 8. novembra doneće ključne lekcije o odnosima za Ovna i Vagu. Tokom perioda pomračenja, važno je da izbegnete velike korake i promenu u pogledu partnerstva i braka. Takve akcije će imati negativan uticaj u budućnosti. Ovnovi i Vaga poslednjih dana novembra najviše treba da se fokusiraju na finansije, izbegnite rasipanje.

Izvor: Sensa