Jedna od najbitnijih astroloških pojava ovog meseca, retrogradni Merkur, počeo je 9. septembra i trajaće sve do 2. oktobra. U tom periodu uticaće na sve znakove, ali na neke mnogo intenzivnije jer je Merkur njihova vladajuća planeta, a posebno u sferi ljubavi i partnerskih odnosa. Evo koji su to znaci horoskopa:

1. Bik

Retrogradni Merkur će aktivirati vašu kuću seksa i romantike. Velike su šanse da se u vašem životu pojavi neko koga ste mnogo voleli u prošlosti. Shvatićete da osećanja nisu nestala i da između vas i dalje postoji strast. Osim ove ljubavne avanture, možda ćete poželeti da izađete iz svoje zone udobnosti i isprobate neke nove stvari, uključujući one u krevetu.

2. Blizanci

Merkur je vladajuća planeta Blizanaca, tako da će narednih nekoliko nedelja uticati na ovaj znak mnogo više nego na ostale, a najviše na polje romantike. Sada ćete moći da otvoreno priznate svoja osećanja i pokažete da vam je stalo, a zatim da pustite da stvari idu svojim tokom. Ne žurite da se obavezujete, zabavite se dok traje.

3. Devica

Pošto je ovim znakom vlada Merkur, retrogradni period će za Device biti mnogo ličniji. Oni koji su u vezi, razmišljaće da li postoji nešto u odnosu s partnerom što bi želeli da unaprede, poboljšaju, da je podignu na viši nivo. Oni koji su slobodni, osmeliće se da načine prvi korak s osobom koja im se svišđa. Iskoristite praktičnu energiju Merkura i napravite listu ljubavnih želja, ostvariće vam se!

4. Vodolija

Ako je nekome suđeno da se dobro provede u ovom periodu, to ste vi! Retrogradni Merkur aktivira vašu osmu kuću seksa, što vam daje pregršt prilika da upustite u avanture sa svojim partnerom. Nemojte da se plašite da preuzmete vođstvo i pokažete svom partneru šta tačno želite u krevetu. Budite dominantni, to će se i njemu dopasti, a vama će otvoriti neki novi svet koji će vam se sigurno svideti.

Izvor: Sensa