Odmor nam je svima potreban, svakog dana, jer se do većeri nakupi mnogo umora, negativnih emocija, iscrpljenost... Često se osećamo prazno, potrošeno i zato nam je potrebno nešto da nas regeneriše, opusti i otpusti sve negativno i loše. Iz ugla astrologije, sve znakove možemo podeliti na 5 elementa- voda, vatra, zemlja, voda i vazduh i svaki od njih ima svoja jedinstvena obeležja i drugačije potrebe. U septembarskom broju magazina Sensa, Senka Ljubić se bavila psihološkoom astrologijom. Evo koji rituali opuštanja najviše odgovaraju predstavnicima elementa zemlje- Bikovima, Devicama i Jarčevima: 

"Glavna obeležja zemljane energije su stabilnost, oblik, izdržljivost i mirnoća. Naglašena zemljana energija vašeg horoskopa sugeriše da možete dobro da se povežete sa telom i da ste vrlo senzualna osoba. Istančana čula spremno reaguju na dodir i ukus, na sve što oko sebe vidite i čujete, sve što možete da omirišete. Zato će najlepši rituali za veliko opuštanje uključiti sva čula istovremeno. Možda ćete silno uživati u ručnoj masaži uz opuštajuću muziku i mirise eteričnih ulja. Zatim ćete uživati u ukusu sveže isceđenog voćnog soka i biranom gurmanskom obroku. Obožavate tretmane ulepšavanja, spa i sve velnes pogodnosti. I kod kuće možete da priredite doživljaj u kadi punoj mirisnih soli uz negujuće ulje koje ćete brižno utrljati u telo, dok pijuckate lekoviti čaj. Za veliko opuštanje važan je i dodir sa zemljom. Lezite na travu, zagrlite stablo kako biste se uzemljili, osetite toplu pouzdanost kamena dok se opuštate na divljoj plaži."

"Dovoljno je i da se samo posvetite biljkama i cveću na svom prozoru, a još je bolje ako imate baštu. Verovatno imate „zelene prste”, ali ako i nemate, uvek je korisno razvijati veštine uzgoja biljaka. Začinsko bilje moglo bi da vam bude najdraže, jer osim lepote i mirisa ima i lekovita svojstva."

"Kristali i drago kamenje pripadaju elementu zemlje, zato isprobajte terapiju kristalima. Pažljivo odaberite nakit koji nosite i dajte prednost drvenom. Možda ne zvuči opuštajuće, ali jedan od važnih rituala zemljanih znakova je stvaranje reda, od čišćenja kuće do sređivanja misli. Korisne su i meditacija,zapisivanje novih odluka i planova i stvaranje nečeg lepog. Kada zaposlite ruke nečim korisnim, nečim što vas raduje, osećaćete se uzemljeno i radosno."

Eterična ulja: ilang ilang, slatka pomorandža, ehinaceja, smilje.

Hidrolati: jasmin, žalfija, nana, bosiljak.

Čajevi: slez, stolisnik, majčina dušica, nana.

Nakit i kristali: zeleni žad, ružičasti kvarc, biser, rudrakša, drveni nakit.

Izvor: Sensa