Mesečni horoskop za novembar otkriva kakvi nas uticaji planeta očekuju ovog meseca:

4. novembar - Sunce se pridružuje zvezdi Akruks - Ovo malo sazvežđe je prikazano na zastavi Australije i Novog Zelanda i važan je identifikator na južnom nebu. Ovog dana naše Sunce se poravnava sa najsjajnijom zvezdom Akruksom. Akruks je povezan sa obiljem, uspehom, blagoslovima i čašću. Usmerite energiju ovog dana fokusirajući se na mnoge blagoslove oko sebe! Postoji puno stvari na kojima zaista vredi da budete zahvalni.

8. novembar - Pomračenje Krvavog Meseca u Biku - Ovo je glavni događaj u novembru. Pomračenje krvavog Meseca se dešava kada imamo potpuno pomračenje punog Meseca. Usled pomračenja Mesec dobija crvenkastu nijansu, pa otuda i naziv Krvavi Mesec. Pomračenja Krvavog Meseca označavaju završetak i mogu zatvoriti vrata negde u našim životima. Moguće je da će suočavanje sa ovom promenom biti teško, ova zatvorena vrata mogu da nas odvedu na pravi put, čak i ako se u početku ne čini tako. Pomračenje Krvavog Meseca događa se u znaku Bika i može pokrenuti teme koje se odnose na novac i odnose - to dvoje čak može biti isprepleteno! Takođe, utiče na prebvazilaženje blokada sa samopouzdanjem, Ako se nosite sa izazovnom situacijom za vreme pomračenje, fokusirajte se na to koje svoje sposobnosti i talente možete da iskoristite.

8. novembar- Kazimi konjunkcija Merkura i Sunca - Tačno ispod pomračenja Krvavog Meseca, Merkur će se poravnati sa Suncem. Ovaj događaj je poznat kao Mercuri Kayimi i ukazuje na novi ciklus svesti, mentalnog rasta i dubljih saznanja. Kako se Merkur poravna sa Suncem, možemo dobiti novu jasnoću i početi da vidimo stvari iz nove i oštrije perspektive. Stvari koje su bile zbunjujuće mogu postati jasnije. Ovo može biti pojačano energijom pomračenja koja takođe može osvetliti i otključati višu istinu. Budite sigurni da govorite i saopštavate svoju istinu pod ovom energijom, jer se sve laži ili obmane mogu lakše razotkriti.

9. novembar - Sunce nasuprot Urana - Dan nakon snažnog Krvavog Meseca, Sunce se kreće nasuprot Urana, planete buđenja i iznenađenja. Ovo bi moglo dovesti do toga da Pomračenje donese neke iznenađujuće vesti ili neke informacije koje pomažu da se probudimo i promenimo našu svest. Kakvi god novi uvidi da isplivaju na površinu, verovatno ćemo otkriti da moramo da napravimo jasnu promenu. Kad god je Uranova energija jaka, možemo se osećati pomalo uznemireno ili nestabilno. Vreme provedeno u prirodi, psoebno šetnja kroz šumu može vam pomoći da umirite sebe.

11. novembar - Datum ogledala 11-11 - Magičan dan usklađivanja i želja! 1111 je moćan niz brojeva koji ukazuje na harmoniju. Kada smo u ovom stanju, možemo se osećati uravnoteženo u svom umu, telu i duši. Ova ravnoteža može pomoći da kreiramo i vodimo svoje živote iz mesta celovitosti, a ne nedostatka. Da biste kanalisali energiju ovog dana, radite na podizanju svoje vibracije, posvetite se aktivnostima koje vam donose pozitivnu energiju.

16. novembar - Venera prelazi u znak Strelca - Venera je poslednjih nekoliko nedelja putovala zajedno sa Suncem u Škorpiji, ulivajući svoju energiju duboko u srž onoga što jesmo. Dok je Venera putovala kroz Škorpiju, ona nam je pomagala da kopamo duboko i otkrijemo ono što zaista cenimo i za čim čeznemo u našim životima. Sada možda imamo dublje razumevanje kako se ljubav pokazuje za nas i kako nam je potrebna ljubav da se pokaže. Venera će sada ući u Strelca, što je povoljan aspekt za ljubav. U Strelcu će nam Venera pomoći da se vratimo u stanje lakoće i radosti. Venera u Strelcu nam pomaže da se fokusiramo na naše prijateljske veze i stvorimo uravnoteženiji društveni život.

19. novembar - Kvadrat retrogradnog Marsa i Neptuna - Mars putuje retrogradan do januara 2023. godine, tako da je ovo energija koja će nam se javljati dok se budemo kretali do kraja godine. Ovo može stvoriti neku stagnirajuću energiju zbog koje se osećamo maglovito ili zbunjeni oko toga kako da idemo napred. Put ispred vas možda nije jasan, ali ovo je u redu. Retrogradni Mars je vreme da se stvari polako kreću, da se napravi vreme za pauzu i da se ne žuri sa donošenjem odluke. Neptun takođe zamagljuje stvari samo kada pokušava da nas navede da uđemo unutra i razmišljamo srcem, a ne glavom. Verujte svojoj intuiciji u ovom trenutku, posebno ako morate da donesete odluku.

22. novembar - Sunce u Strelcu - Sunce prelazi u vatreni znak Strelca i donosi nam svoje ciljeve i snove, ali ako smo nesrećni dok napredujemo, možda je vreme da prilagodimo svoj pristup. Strelčeva energija nas inspiriše da pronađemo mudrost na putovanju umesto da se samo fokusiramo na krajnji rezultat. Sa pomeranjem Sunca iz vodenog znaka Škorpije u vatreni znak Strelca, takođe možemo osetiti kako se pojavljuje lakoća ili inspiracija za učenje novih stvari.

23. novembar - Mlad Mesec u Strelcu - Počinje novi lunarni ciklus i možemo osetiti kako se energije pomračenja raspršuju. Šta god da je pomračenje trebalo da izazove u vašem životu, verovatno je isporučeno, i sada možete početi da razmišljate o sledećem poglavlju. Ovaj mlad Mesec nosi prelepu, svetlosnu energiju koja će biti dobrodošlo olakšanje nakon sveg intenziteta prve polovine meseca. Postoji fantastična energija oko ovog mladog Meseca za ispoljavanje, privlačenje obilja i fokusiranje na pozitivnu stranu. Ovo je zaista divan mlad Mesec, pa ga maksimalno iskoristite tako što ćete postaviti namere, osvežiti svoj prostor i energiju i smisliti načine da unesete novu inspiraciju u svoj život.

23. novembar - Direktni Jupiter - Jupiter je od jula u retrogradnoj fazi. Jupiter je najveća planeta u našem Sunčevom sistemu, pa će se njegovi pokreti uvek osećati! Kako je Jupiter putovao retrogradno, iz Ovna se vratio u Ribe. Ovo je poslednji put da će Jupiter provesti vreme u Ribama u narednih 12 godina. Drevni astrolozi su govorili da kada je Jupiter bio u vašem znaku, dobijate dodatnu dozu sreće. Jupiter u Ribama može pomoći da proširimo našu kreativnost i stvaralačku energiju, imaćemo isnpiraciju da napravimo divne stvari.

Izvor: Sensa