Još jedno pomračenje je pred nama. Ovog puta govorimo o pomračenju Meseca u Biku, koje će se dogoditi 8. novembra u podne, u 16 stepenu tog znaka. Specifičan je po mnogo čemu. Dešava se u blizini Urana i severnog Mesečevogčvora, dok nasuprot njemu stoje Sunce, Merkur i Venera u Škorpiji, a u njegove pouke je uključen i Saturn u Vodoliji.

Ne možemo dalje. Nije na stari način. Iz dana u dan sve je teže ići istim putem. Iste odluke, isti postupci, isti obrasci samo nas drže u stanju nemira i nezadovoljstva. Vreme je za hrabrost. Vreme je za jasnoću. šta ti smeta? Šta zaista želite i trebate? Šta biste želeli da promenite, a mislite da nije moguće, ili mislite da bi ova promena ugrozila ono što sada imate? Odustajete li od boljeg života?

Neizvesno je. Moguće i neočekivano, ali sada više nego ikada treba da pronađemo svoj unutrašnji glas, pustimo ga u svet, prepoznamo i izrazimo svoje potrebe i pronađemo način da ih ispunimo, ma koliko vremena i strpljenja to zahtevalo. Ovo je naša dužnost prema sebi. Pa reci šta te muči. Oslobodite se starih emocionalnih tereta i ograničenja koja ste sami sebi nametnuli. Hrabro se zauzmite za sebe. Osoba koja vas poštuje i zaista želi da bude sa vama čuće vas i pokušati da se promeni. Nije te videla? Videćete to vrlo brzo.

Budimo sebi važni na način da brinemo o sebi, poštujemo, negujemo i ne pristajemo na manje od onoga što zaslužujemo na duži rok.

Pojaviće se snažan unutrašnji poriv da se otrgnemo od svih unutrašnjih i spoljašnjih veza koje nas usidre na mestima gde se ne osećamo dobro, na mestima gde se ne osećamo slobodnim, prihvaćenim, poštovanim. Pratite sebe i svoje potrebe na tom putu. Osetite impulse koje vam telo šalje.

Mesec u blizini Urana i Severni Mesečev čvor traže slobodu i oslobođenje. On se buni, oseća potrebu da zadovolji svoje osnovne potrebe, kakve god one bile u ovom trenutku. Ono što više nema smisla i svrhe, odlazi.

Neke teme koje će biti važne za ovo pomračenje su novac, egzistencija, imetak, imovina, seksualnost, osećaj sigurnosti, neizvesnosti, grlo, vrat i vratna kičma, štitna žlezda, hormoni, boravak u prirodi, lečenje starih trauma...

Dolazimo na nova vrata. Gledamo ih i skupimo hrabrosti da ih otvorimo jer iza njih ima toliko toga što nam je nepoznato. Da, sve je neizvesno. Ali tu je naš novi put, put na kome stičemo nova iskustva i razvijamo se, osećamo se živima. Polako "umiremo" na starim i pohabanim mestima. Isti krug svaki dan. Hajde da se izvučemo iz obrazaca koji se ponavljaju, uprkos strahu koji proizvodi Saturn u ovom pomračenju.

Strah protiv hrabrosti i napretka. Prošlost protiv bolje budućnosti. Stagnacija i nezadovoljstvo naspram odluke – Želim bolji život. I neka vaši odgovori na komplikovane životne situacije budu što jednostavniji. Umesto da previše razmišljamo i analiziramo, energija Bika nas poziva da sledimo svoj instinkt i da ga ne dovodimo u pitanje. Nesrećni smo u vezi, vreme je da odemo. Ako se osećamo umorno i preopterećeno, vreme je da usporimo. Nema drame. Samo jednostavnost, uz prepoznavanje onoga što osećamo u svom telu.

Život nije komplikovan. Ponekad to tako učinimo. Zato budite jednostavni i strpljivi, piše astrolog Julijana Oremović . Da li ste spremni da napustite situaciju u kojoj niste zadovoljni, u ime sebe i u ime boljeg sutra?

Ovi horoskopski znaci će najviše osetiti pomračenje Meseca:

Bik

Sedite tačno u centru ovog pomračenja Meseca. Ovo pomračenje vas vodi na ivicu promena i gura vas iz zone komfora, primoravajući vas da počnete da kreirate nove planove, piše Sensa.si . Možete učiniti nešto potpuno nepredvidivo (ili doživeti nešto potpuno očekivano). Kada se u vašem horoskopskom znaku dogodi pomračenje, to uvek znači da ste dostigli određenu ličnu prekretnicu. Međutim, dolazak do kraja jednog poglavlja znači i početak sledećeg. Ali pre kraja obično je potrebno srediti nešto staro. Dajte sebi vremena da se fokusirate na sledeću fazu svog životnog puta.

Lav

Da li ste se u poslednje vreme osećali nemirno u svojoj karijeri? Da li ste prerasli svoju trenutnu poziciju i osećate se spremnim za nešto novo? Pomračenje Meseca koje se dešava u vašoj 10. kući karijere moglo bi da vas navede da pokušate nešto potpuno drugačije na poslu. Možda ćete se čak iznenaditi tako što ćete promeniti karijeru, prihvatiti unapređenje ili napustiti posao. Šta god da se desi, to će otvoriti vrata za još više mogućnosti u budućnosti. Univerzum vas jednostavno približava vrsti karijere koju ste oduvek trebali da imate.

Škorpija

Da li postoji osoba u vašem životu koja vam je u poslednje vreme često na pameti? Ova osoba može biti vaš partner, vaš najbolji prijatelj, poslovni partner ili čak vaš najveći neprijatelj. Ko god da je, ovo pomračenje vas ohrabruje da rastete u svom odnosu sa tom osobom. Kako možete izraziti svoja osećanja? Međutim, umesto velike promene u određenoj vezi, možda ćete otkriti da se vaš pogled na odnose potpuno promenio. Šta možete učiniti da poboljšate nivo harmonije koji delite sa drugima?

Vodolija

Javljajući se u vašem četvrtom polju majke, doma i porodice, ovo pomračenje vas podstiče da dovedete u red svoj dom, uredite odnose sa rođacima i negujete vezu sa svojim korenima i precima. Naravno, dom nije uvek fizičko mesto, već stanje duha. A u vašem životu će se ljudi, mesta i stvari zbog kojih se osećate kao kod kuće verovatno promeniti. Šta vam je potrebno da biste se osećali kao da pripadate? Da li trenutno uživate u emocionalnoj i fizičkoj sigurnosti svog doma? Ovo pomračenje će vas ohrabriti da poboljšate svoj odnos sa domom na bilo koji način.

Astrolog Julijana Oremović/Sensa.story.hr