Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA LI JE RETROGRADNI MERKUR BAŠ TOLIK BAUK? Predstavljamo vodič za "preživljavanje" od 21. aprila do 14. maja

„Retrogradni Merkur je, nije ni čudo što sve ide naopako!“ Koliko puta ste čuli i izgovorili ovu rečenicu kao opravdanje za životno-poslovni karambol koji vam je pomrsio konce?! Hajde da razjasnimo ovaj fenomen i lakše ga prevaziđemo

 Vodič kroz retrogradni Merkur od 18 aprila do 15 maja. Izvor: Shutterstock

I ovaj tekst nastaje tačno 13 dana i 13 sati pred sledeći retrogradni Merkur od 21. aprila. Retrogradni Merkur uvek šalje poruke, samo je važno da se fino naštelujemo i razumemo ih na pravi način. 

Za početak i sam naziv retgrogradni Merkur nije baš sasvim ispravan. Merkur ne ide zaista unazad već se samo stvara optička iluzija da se planeta udaljava u odnosu na našu poziciju na Zemlji. Merkur nije jedina planeta kod koje primećujemo ovaj fenomen. Sve planete imaju svoje retrogradne periode. Ono što važi za sve njih, pa i za Merkur jeste da sve ono što planete simbolišu u retrogradnoj fazi počinje da izmiče kontroli – tako za vreme retrogradnog Merkura (komunikacija) mogu da se dese poremećaji u odnosima, kvarenje tehnologije ili raskidi ugovora.

Dobre strane retrogradnog Merkura

Da, retrogradni Merkur ima svoje dobre strane iako ponekada deluje da je ceo svet pomeren iz svoje ose i da se sve izvrnulo naglavačke. Retrogradni Merkur ne znači samo dan za danom loše sreće. Tokom ovih perioda generalno se dešavaju stvari koje zaista i treba da se dese kako bismo iz njih učili. Svakko ovo nije period za započinjanje novih projekata, akcija ili bilo čega novog – period Merkurove retrogradnosti je period refleksije. Tada treba da usporimo, da revidiramo šta smo radili i šta bismo mogli da uradimo – razmišljamo, procenjujemo.

Predstavljamo jasan vodič šta treba a šta nikako ne treba da radite tokom retrogradnog Merkura:

Preporučuje se, korisno je i treba da se radi:

Razmišljajte, brejnstormujte. Pustite da vam na pamet padaju najrazličitije mogće ideje za rešenje problema koji je pred vama. Jedna od njih će upaliti.

Budite fleksibilni. U ovom periodu važno je da budete strpljivi i prilagodljivi. Možda ćete morati da izađete iz svoje zone komfora kako biste rešili izazove koji vas očekuju.

Razmaštajte se. Vreme je da se neograničavate konceptima “moguće” ili “nemoguće”. Imajte uvek širu sliku i koliko god deluje da je vaša ideja neostvariva, šanse da će se realizovati su veće.

Budite pedantni i pažljivi. U ovom period je važno da više nego inače budete organizovani i pratite svoje sastanke, a ukoliko putujute, posebno obratite pažnju na red letova, polaske, odlaske, otkazivanja.

Obratite pažnju na automobil. U ovom period svašta zna da se kvari, pa tako i automobili. Posebno povedite računa i odvezite ih kod automehaničara na check-up.

Sačuvajte važne podatke. Pripremite se za retrograni Merkur unapred tako što ćete već danas posložiti i sačuvati na sigurno mesto sve važne podatke sa svog telefona ili kompjutera.

Prošlost. Ukoliko vas neka misao uporno gnjavi, a vezana je za prošlost, sada je vreme da se tome vratite ii rešite suituaciju jednom za svagda.

Nikako nemojte da:

Vrtite negativne misli. Nemojte da ulazite u obrazac neprestanog negativnog razmišljanja. Čak i ako deluje kao da se sve oko vas raspada, izdržaćete. Ovo je samo mala prepreka na putu!

Da se osamljujete. Kada sve pukne i i nastane karambol nemojte da se osamljujete – bolje zakažite terapiju kod svog psihoterapeuta ili kouča. Ne pokušavajte sami da "sredite" sebe..

Da preterujete. Potrudite se da dodatno ne opterećujete ni sebe ni druge kićenjem stvarnosti i preteranom dramom - sve je već dovoljno dramatično.

Da planirate važne prezentacije ili sastavljanje ugovora. Period retrogradnog Merkura zaista nije povoljan za nove početke niti pravno-ugovorne poslove. Ukoliko ne možete da ih izbegnete posebno obratite pažnju na detalje.

Da se oslanjate se samo na tehnologiju. Ukoliko vam je nešto važno, zapišite u svesku, rokovnik, na post-it stiker.

Da žurite. Nikako nemojte da žurite. Jako je važno da u ovom periodu usporite ritam i izbegnete što je moguće više grešaka.

Da imate prevelika očekivanja. Zbog nesporazuma se dešava da se stvari ne odvijaju po planu. Nemojte tokokm retrogradnog Merkura da gajite prevelika očekivanja i umanjite efekat razočaranja.

Da postavljate nerealne rokove. Koliko god da vam je nešto hitno budite svesni da tokom ovog perioda sve usporava, pa tako i vi povedite računa o postavljanju što realnijih rokova.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj