Pre nego što Sunce pređe u znak Bika, sastaće se sa Mesecom na poslednjem stepenu Ovna, pa ćemo 20. aprila u 5 i 17 časova doživeti pomračenje Sunca. Osim što je specifičan jer se odvija na poslednjem, karmičkom nivou, poseban je i po tome što je hibridne prirode. Ići će od prstenastog do kompletnog i nazad do prstenastog.

Očigledno je da je pred nama posebna vrsta energetskog naboja, ona duboko transformišuća, koja će ostaviti trag u našim životima, najavljujući tranziciju.

Ostavljamo nešto iza sebe, završavamo nešto na čemu smo dugo radili, ali je moguće i da nas iznenade neke neočekivane prilike koje nas pomeraju sa starih mesta gde više ne možemo da rastemo i razvijamo se. Napuštamo mesto gde život polako liči na močvaru.

Ne treba da budemo žrtve naučene bespomoćnosti. Sada imamo priliku da preuzmemo inicijativu, zakoračimo u ulogu lidera, vidimo, osvestimo se, skupimo hrabrost, odlučimo i krenemo. Novi put je pred nama. Završimo jedan posao, spremamo se za novi. Napuštamo jednu vezu i spremamo se da stvorimo prostor za novu vezu. Šta god da je za vas i vaš život... Možda ćete lakše razumeti efekte ovog pomračenja ako pogledate svoj lični horoskop i saznate u kojoj se astrološkoj kući ono dešava.

Ovo je prvo u nizu pomračenja koja će se dešavati u vezi Ovan/Vaga duže od godinu dana i doneće niz ličnih promena, ali i promena koje će uticati na naše odnose.

Onaj pred nama jasno nas suočava sa našim sopstvenim potrebama. Gde odustajemo od sebe i zašto? Šta možemo da promenimo da bismo ojačali sebe, a time i postigli bolji kvalitet života? Tu je i pitanje identiteta i svih uloga koje igramo u svakodnevnom životu, što nas često udaljava od našeg centra, od onoga što zaista jesmo.

Prolazimo kroz neke prepreke i ponovo izlazimo na svetlost. Možda nećemo odmah videti kojim pravcem da krenemo, ali do leta će prvi deo puta biti otkriven. Neke okolnosti će se malo pokrenuti da bismo mogli da razmotrimo stvari i donesemo odluku.

Da biste iskoristili ovu moćnu energiju, postavite nameru. Šta želite da postignete? Šta želite da promenite što vam je važno?

I ne budite nestrpljivi. Sve dolazi u svoje vreme. Ponekad je potrebno malo sačekati da se okolnosti slože.

Poslednji put smo prošli kroz ovaj ciklus pomračenja od jeseni 2013. do jeseni 2015. godine. Neke teme koje su vam bile važne i relevantne u tom periodu sada se na neki način ponavljaju. Možda samo u drugom obliku i na drugačiji način.

Astrolog: Julijana Oremović