OVAN
Nedavna prošlost: Ne po prvi put, dogodilo se da se neko „šepurio“ po internetu, hvalio, prisvajao zasluge i sl. Moguća je i ozbiljna svađa koja je nastala onlajn, preko društvenih mreža generalno, recimo na nekoj grupi na nekoj od aplikacija. Uglavnom, u nedavnoj prošlosti ima mnogo onlajn aktivnosti koje su presudile vezi, odnosu, prijateljstvu, karijeri. Da li se neko prikazivao boljim nego što jeste, šarmirao bez pokrića... Vi ćete znati bolje. U tarot kartama vidim da vam se ovo nije dogodilo prvi put i zato ste se malo povukli od svih i svega. Distanca se pokazala kao prikladno rešenje.

U najavi: Ovo i nije neka prilika za vas, bilo da se radi o potencijalnom prijateljstvu, vezi, poslu ili pak nastavku navedenog. Bilo bi dobro da saberete svoje gubitke i odete dalje. Nekad ostanemo u nekim odnosima jer traju deset godina, jer smo mnogo uložili – napravite rez i idite dalje.

Ishod: Malo se teže mirite sa okončavanjem situacije. Moguće da imate posla sa Devicom, Škorpijom, Jarcem, ali naravno može biti bilo koji znak ili se radi o vašoj astro kombinaciji. Šta god da jeste, po kartama stvar je gotova i mirite se sa gubitkom. Stiže površna ponuda, ali razmotrićete gubitak reputacije, vremena, ulaganja. To nisu vaši kokreatori i nisu vam pokazali svoju najbolju verziju. Paralelno, kao da su se spojili na vašu bateriju i ispraznili vas poput gladnog i žednog mobilnog telefona. Pet dana, pet nedelja, pet meseci ili pet godina kasnije opažate kako je za vas vreme stalo i niste napravili ništa u vezi svojih planova i obaveza – naravno, kada ste bili Izvor nekom drugom, a ne sebi. U nekim delovima prognoza miriše i na skandal. Stiže izvinjenje ali to je deo igre. Zaista, bilo bi dobro da se odmaknete od ovog scenarija.

BIK
Nedavna prošlost: Dohvatili ste se posla. Kraj drame. Shvatili ste da je sve energija. VI se događate životu, a ne život vama. Ljubav prema sebije najvažnije iskustvo ljubavi. Moguće da ste čuvali svoju energiju poslednjih nekoliko dana. Takođe, možda ste privukli nekog navedenih osobina. Raspoloženi ste samo za one koji su voljni da se dokažu i razmatrate kome da poklonite svoje vreme, naklonost, energiju. Svedočili ste ulizivanju. Osvestili ste tuđe neobične saveze koji su ustoličeni na podilaženju. To ste samo ovlaš opazili, u naravi ste fokusirani isključivo na sebe i svoje planove, ništa ne može zaustaviti vašu ekspanziju. Dok ste se bavili sobom, izbegli ste konflikt (moguće da je nečije ulizivanje na kraju krajeva loše završilo).

U najavi: Dobre vesti. Ako neko bude želeo da ugrozi vaše samopouzdanje, vreme ili da upada u vaše planove i život, vaš odgovor će biti NE. Moguće da imate posla sa Rakom ili Strelcem. Nekog prebacuje na pohlepu i anksioznost. Razmatrate dobre i loše strane te osobe, bilo da je reč o nekome koga jako dobro poznajete i imate zajedničku prošlost, ili se pak radi o nekom novom. Neko fantazira o vama i to ćete saznati. Postoji osoba koja vas želi, a raspoloženi ste da uzvratite naklonost.

Ishod: Svakako neko pokušava da vas odobrovolji i pridobije. Oni žele isto što i vi, iako ste sudar svetova sa svim onim slatkim razlikama i nepremostivim preprekama. Znaćete kada da igrate toplo, a kada hladno. Pazićete kome poklanjate svoje vreme. Oni koji nisu imali dramu ili konflikt sa vama biće u vašoj milosti, a samim tim će imati propusnicu za vaš manifestacijski vrt u kome ćete da slavite svoje pobede. Pomoć stiže ili istu nudite. Oprezno sa željama, mogle bi da se ostvare; ova pomoć je čista manifestacija. Ove nedelje ćete imati sreće u uslužnim delatnostima ako vam je potrebna ili nudite pomoć. Kokreatori stižu, situacija se namešta. Gde vam je kraj Bikovi, pred vama je savršena nedelja. Takođe, zanimljiv povratak u najavi. Prijateljica, prijatelj, obožavatelj, ljubavnik... Vraća se.

BLIZANCI
Nedavna prošlost: Nostalgija boli. Sećanja bole. Raspoloženi ste za bolja vremena. Osećate da vaša osoba od interesa ima nedovršenih poslova, usred isceljenja su i možete očekivati komunikaciju na tu temu, eventualno se već desila U kartama se pojavljuje Bik. Shvatate njihove nedovršene poslove, ali malo vam nedostaje da ne upadnete u dramu jer i sami sa njima imate nedovršen posao koji na kraju stvara utisak da niste prioritet. Tekući problemi vam idu na živce, a naročito tzv. običajno pravo gde je neko nešto radio na svoj način, a sada ispada da je to običaj i tako se mora (a ne mora).

U najavi: Da li prihvatate da je sve igra i da li prihvatate teoriju kako treba nekome da se prikazujemo i da nisu sve naše uloge za sve naše publike? Sve je rola i naša dnevna rutina se uglavnom svodi na uloge koje odigravamo. Malo sam ljubavnica, malo sam majka, pa sam ljuta klijentkinja koja piše pritužbu, onda i sama završim kod nadređenog jer se neko žalio na mene, a to nazivam karmom. Ili vi ili neko sa kime ste u kontaktu, baš i ne vole igre. Ako nešto nije za vas, možda vam to i nije potrebno. Moguće da niste spremni za rezove, a naročito neke nove uloge. U čitanju ima dosta skrivanja iza okolnosti – možemo ih nazvati i razlozima u smislu: sad nije vreme za to. Pojavljuje se i Vaga.

Ishod: Ko je za koga najbolji? Kako znati što je najbolje za nas? Razmotrite šta ko donosi za sto. Sklonite se od pesimista i onih koji ne znaju kako da se trgnu. Okružite se onima koji znaju da nađu rešenje. Za veliku većinu, neće doći do konflikta jer je sve na neki način u vašoj glavi. Ništa neće propasti jer nije ni adekvatno započelo. Ovde se pak pojavljuje Jarac. Dolazimo do dela - treba li vam tarot ili terapija jer neko ne želi da se popravi, promeni ili okolnosti izgledaju kao nešto što nekad u prošlosti nije uspelo. Nema lošeg ishoda, sve je lekcija. Imate posla sa nekim ko je toksičan, moguće da prikazuje bankrot, a u stvari bankrota nema. Energija je nezrela. Nekad ste ove situacije rešavali kroz konflikt, sada ćete se poslužiti posmatranjem i pasivnošću. Ipak, ovo vas sve udaljava od donošenja odluke, pa se čini da ste zapetljani u nečemu što zapravo i nije vaš problem, ali je nekako postao. Moguće da su u situaciju uključena nečija deca koja situaciju ne odobravaju ili ne žele da odobre. Postoji kult obožavanja s jedne strane i ogromna nemoć s druge.

RAK
Nedavna prošlost: Netradicionalni, negospodski prekid. Može biti i kraj prijateljstva, svađa u porodici. Bilo je truda, izlaska iz zone komfora. Može biti i ugovor iz vedra neba, napredovanje na poslu. Prosidba, veridba. Vrlo specifična poruka: opazili ste da se druže sa bivšima ili nekim iz prošlosti, a sve zaudara na zabavu za troje u kojoj očito ne želite da budete. Ako je vernost ono što dvoje ljudi iskomunicira da je nevera, očito niste pristali na ovaj deo sporazuma. Moguće i da im se bivši motaju po glavi i sada imate mnogo upitnika koji su nalik na slona u sobi. Moguće da vas negde nisu pozvali ili nekog niste hteli da primite, ugostite ili pozovete. Neko nije dobrodošao. Mirenje iz sažaljenja.

U najavi: Drugu osobu treba da pita šta točno želi i pripazi na sitna slova. Recimo, oboje želite vezu, ali hajde da ispregovaramo i iskomunicirati uslove: koliko ćemo se često viđati, čuti, kako ćemo provoditi vikende – zajedno ili odvojeno? Slično je i kod sklapanja ugovora o radu ili rad na projektu. Mala slova znaju da budu ozbiljan deal breaker.

Ishod: Situacija „Dajte mi nešto drugo“. Nezrela, dečja posla. Imate scenario u kojem neko ne zna adekvatno da se izvini i da preuzme odgovornost. Situacija nalaže da sve strane budu fer, potrebno je tradicionalno okruženje i otvorenost za dogovor, sporazum, konsenzus. Potreban je kompromis, ali to se sa prisutnim energijama ne može izvući. Okreću se leđa situaciji. Neki drugi blagoslovi i pravde stižu. Divna lekcija da u budućnosti poverujete intuiciji. Nije vam ovo prva utakmica u nogama i prvi gubitak, naučili ste kako neželjeno funkcionira.

LAV
Nedavna prošlost: Kako sam postao mali Lav? Kako sam postao najsrećnija karta u tarotu, karta Sunca, karta uspeha, karta leta, karta ženskog deteta? Čak i ako sam kao karta izvučen naopako, i dalje sam najsrećnija karta tarota? Tako da sam se rešio ili rešila prijanjanja, neodlučnosti i neodlučnih, racionalno upravljam vremenom i znam kada sam nekome višak i nisam prioritet. Stvorili ste sebe iz ničega. Iz ničeg je nastalo nešto što ima vrednost. Karte su povezane sa raznim zavisnostima. Pitate se kome da date svoje poverenje? Uloge mogu da budu zamenjene, možda vam je osoba sa ovim osobinama ušla u život. Stvari ležu na svoje mesto u svim pogledima, ali opekli ste se na vruće mleko pa sada duvate i u jogurt, čime sebi u konačnici pucate u nogu. Opustite se. Nemojte da zabijate autogo, šta je bilo – bilo je; više niste tamo.

U najavi: Postoji porodica u koju ne možete da se uklopite. Može biti i poslovno okruženje u koje treba da se integrišete, ali nemate ideju kako. Razmotrite razliku između razloga i izgovora. Sledi pomirenje. Zabava, proslava. Jedan veliki ciklus je okončan. Ako ste slobodni, u život vam ulazi vatreni znak (Ovan, Lav, Strelac).

Ishod: Oprez da, ali duvanje u hladan jogurt - ne. Nemojte sami sebi da budete najveći neprijatelj. Kod ishoda beležimo još jedan povratak i još jedno pomirenje. Ovo je period velikih povrataka i povratnici kucaju na vaša vrata. Neko je spreman da podnese teret života sa vama. Veliki savezi i velike odluke u najavi. Smrt starog i rađanje novog. Sigurne, dobre promene u najavi. Transformacija.