Pluton, Neptun, Saturn i Venera su ušli u svoje retrogradne cikluse poslednjih nedelja, a zloglasni Merkur se takođe pridružio zabavi. Spreman da tu retrogradnu energiju podigne na još jedan nivo je Uran koji razbija paradigmu, koji svoj godišnji retrogradni izlet u Biku obavlja od 28. avgusta do 27. januara 2024. godine.

Nazvan po grčkom bogu neba, Uran je planeta promena, tako da dolazi da sve protrese. Svaki put kada Uran započne novi tranzit predstavlja poziv da se transformišemo i evoluiramo. Uran želi da razbije stare načine postojanja i status kvo, i povezan je sa slobodom.

Pošto je Uran jedna od generacijskih (a ne ličnih) planeta, njegov efekat ima tendenciju da bude kolektivan po prirodi, izazivajući promene velikih razmera dok se kreće kroz svoju dužu retrogradnost; s obzirom na to da se planeta nalazi u spoljnim dometima našeg Sunčevog sistema, njeni tranziti traju mnogo duže. Ipak, efekat njegove retrogradnosti može doći kao poziv za buđenje, ohrabrujući nas sve da prigrlimo njegov buntovnički duh – ili ga iskoristimo da ponovo kreiramo naše šire društvene sisteme.

Retrogradnost Urana se dešava u Biku — fiksnom znaku koji je ozloglašeno protiv promena i vlada nad osnovnim oblastima života kao što su novac, vrednosti, bezbednost i telesnost.

Evo kako ovaj retrogradni Uran može uticati na svaki horoskopski znak

Ovan

Uran vas poziva da preispitate vaše finansijsko carstvo jer planeta u Biku zauzima vašu drugu kuću ličnih finansija, imovine i vrednosti. Razmislite o svom postojećem odnosu prema novcu i vrednostima i razmislite kako možete da se približite svojoj ideji finansijske slobode. Kako želite da se vaš novac uklopi u vaš život i da li je vaš trenutni novčani tok dovoljan da podrži vaše snove i ambicije?
Znajte da je ovaj period najbolji za prikupljanje informacija i planiranje – a ne ishitrene poteze. To znači da treba da razmislite o ovim pitanjima i osetite nelagodnost zbog onoga što vam ne odgovara, a zatim da identifikujete kako možete da napravite male održive promene tokom vremena.

Bik

Uran je retrogradan u vašem znaku, što znači da bi mogla da vas očekuje potpuna transformacija. Možda je vreme da preispitate svoj imidž i način na koji se predstavljate. A to bi moglo značiti podvrgavanje fizičkoj ili emocionalnoj transformaciji.
Razmislite o prethodnim promenama u vašem životu i o tome koje lekcije biste mogli da izvučete iz tih trenutaka. 

Blizanci

Vaše 12. polje podsvesnog uma je u Uranovoj hladnoj senci u narednom periodu, Blizanci. Vaš zadatak je da budete svesni kako nevidljive sile u vašem životu mogu uticati na vas i možda vas sputavaju.
Zapitajte se koji su skriveni uticaji u vašem životu? Da li trauma predaka vodi vaše današnje ponašanje? Prihvatite i neku duhovnu praksu ili možda da zaronite u svoje prošle živote kako bist eshvatili koje nevidljive sile vide vaše postupke.

Rak

Da li osećate pripadnost ? Uran usmerava fokus u vašu 11. kućiu prijatelja i druženja. Ovo je poziv da razmislite da li zaista cenite i podržavate ljude sa kojima provodite svoje vreme i, zauzvrat, da li vas oni cene i podržavaju. Ako ste deo zajednice ili dobrotvorne organizacije, da li je to cilj u koji zaista verujete? Ova retrogradnost je prilika da pogledate kako vaša prijateljstva i platonski odnosi funkcionišu.