Kada je reč o horoskopu, zvanično je počela sezona Bika i to može značiti samo jedno: predstojeći pun Mesec je u Škorpiji, znaku koji je suprotan znaku Bika. A s obzirom na to da je ovo aprilski pun Mesec, on se takođe naziva i "ružičastim Mesecom“ - naziva se još i ružičasti pun Mesec prema divljem cvetu plamencu koji cveta u ovom dobu, poznatom i kao ružičasta mahovina. Evo šta treba da znate o astrološkom značenju punog Meseca u Škorpiji i koje biste rituale mogli da izvdete kako biste izvukli maksimum iz njega. Pun Mesec u Škorpiji dostiže vrhunac u utorak, 23. aprila, u 19.49 časova, a prema Imani Kvin, astrološkinji, biće mnogo manje intenzivno od prošlomesečnog pomračenja punog Meseca. Kako ona kaže za mindbodygreen, tek smo izašli iz sezone pomračenja, a samo nekoliko dana pre punog Meseca imamo i konjunkciju Jupiter-Uran, što unosi nadu i optimizam - a možda i neočekivanu sreću. Iz tog razloga, objašnjava Kvin, sada je zapravo dobro vreme za manifestacije.

Izlaze skrivene istine na videlo

Dok je pun Mesec obično vezan za oslobađanje, morali smo da stavimo stvari na stend-baj i da jednostavno dozvolimo univerzumu da ide svojim tokom. A sada, kaže ona, konačno smo povratili malo kontrole, tako da možemo da kažemo: "Imam neke zahteve za manifestacije“. Ako vas bilo šta sputava, konačno će vam biti očigledno šta je to. Prema astrološkinji Kvin, pun Mesec takođe formira kvadrat sa Plutonom u Vodoliji, što bi moglo dovesti do izlaska skrivenih istina na videlo ili čak do duhovnog buđenja. Ako postoji nešto sa čime niste bili voljni da se suočite, dodaje ona, ne čekajte drugo vreme. U slučaju da ste zaboravili, Merkur je i dalje retrogradan još nekoliko dana, pa budite oprezni sa brzim temperamentima i ubrzanim svađama. Ne budite nervozni – ovo je na kraju veoma pozitivan pun Mesec koji će nam pomoći da stupimo u kontakt sa svojim dubljim emocijama. I kao što Kvin naglašava, mi smo u sezoni Bika, i ako postoji nešto za šta je Bik dobar, to je opuštanje i dobar provod. Pokušajte da uzmete primer od Bika i razmazite se kada sve drugo ne uspe.

Bilo bi super da isprobate 2 rituala punog Meseca.

Ritualno kupanje

S obzirom na to da je ovaj pun Mesec u vodenom znaku, astrološkinja preporučuje ritualno kupanje i meditaciju tokom kupanja.
"Dodajte kupki malo omiljenih eteričnih ulja – možda ilang-ilang ili sandalovinu kao nešto senzualno za sezonu Bika – i dozvolite sebi da meditirate i osećate kroz svoje emocije“, predlaže Kvin. Voda može biti neverovatno moćna za emocionalnu ravnotežu, pa dozvolite ovoj umirujućoj kupki da vaše emocije teku kroz vas poput vode.

Provedite vreme u prirodi

Ružičasti Mesec svakog aprila dobija ime po prvim ružičastim cvetovima proleća (ne zato što Mesec postaje ružičast!), tako da je odlično vreme da napunite svoje magične alate napolju, dok se istovremeno povezujete s prirodom. S obzirom na to da je i ovaj pun Mesec u Škorpiji, pravo je vreme da "aktivirate svoju unutrašnju vešticu“. Pošto je Merkur još nekoliko dana retrogradan, nije vreme za žurbu. Ali sa sezonom pomračenja iza nas i punim Mesecom koji otvara priliku za duboko razmišljanje i oslobađanje, sezona Bika je prilično osvežavajuća.

Pročitajte i Veliki horoskop za maj 2024.

BONUS VIDEO:

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?  TikTok/thatastrologeeguy

 Sensa/Z.A.