Mnogo puta u životu se "sapletemo o isti kamen", napravimo slične greške i nađemo se u bolnoj situaciji kroz koju smo nekoliko puta već u prošlosti doživeli. To se zove karmički ciklus - ponavljajući obrazaca koji je stvoren da nas nauči određenoj životnoj lekciji. Što više bežimo do njega, on se sve češće ponavlja. 

Karmički ciklus se javlja kao obaveštenje da moramo isplatiti neki karmički dug i naučiti važnu životnu lekciju. Najčešće se manifestuje u obliku karmičkih veza sa partnerom, prijateljima, kolegama ili članovima porodice. Da biste konačno izašli iz ovog ponavljajućeg karmičnog ciklusa, bili da su to odnosi ili druge situacije, treba da razumete zašto ulazite u njih, čemu sve to služi, zbog čega.

Karmički ciklus donosi iznova negativna osećanja, suočavanje sa stresom i veze koje nas razočaraju. Kada smo u njemu, imamo osećaj da se naš život vrti u krug i da stalno prolazimo kroz iste izazovne situacije koje ne možemo izbeći.

Kako prekinuti karmički ciklus? Potrebno je da preduzmete sledeća 3 koraka:

Korak 1. Naučite da prepoznajete karmičke odnose ili situacije

Ovo je najvažniji korak, jer samo kada pažljivo analizirate vezu ili trenutnu situaciju, uspećete dublje da shvatite zašto se problemi ponovo javljaju. Bukvalno ćete se osećati kao da ste zapeli u karmičkom ciklusu! Tada ćete shvatiti šta vam se događa i zašto, koju lekciju morate naučiti da biste se konačno oslobodili ovog "deja vu" stanja. 

Korak 2. Naučite da volite sebe i stavite sebe na prvo mesto

Prihvatanje sebe i ljubav prema sebi je veoma važna praksa. Morate naučiti da prvo odaberete sebe u ovim karmičkim vezama ili karmičkim situacijama. Ono što želi vaš karmički partner, prijatelj ili član porodice je poslednja stvar koja bi trebalo da vas brine. Sami ste i sami birate! Sve dok ne naučite da se volite istinski i ne odričete se svojih potreba, nećete prekinuti karmički ciklus.

Korak 3. Slušajte i verujte svojoj intuiciji

Intuicija je najvažniji savetnik u vašem životu kome možete da verujete. Niko u celom svetu ne zna bolje šta želite, šta vam treba i šta volite od vašeg unutrašnjeg glasa. Takođe, i ono što ne volite i ne želite. Ne treba da radite stvari koje su suprotne vašim unutrašnjim uverenjima i osećanjima. Naučite da verujete svojoj intuiciji, ona skoro nikada ne greši. 

Izvor: Sensa