Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE SU RAZLIKE I SLIČNOSTI IZMEĐU ARHANĐELA I ANĐELA: I jedni i drugi nas čuvaju, ali imaju drugačiju misiju

Svi smo čuli za anđele i arhanđele koji prate naše aktivnosti i naše živote. Međutim, između njih postoji različita hijerarhija i značenja. Saznajte koje su sličnosti i razlike.

 Razlike između arhanđela i anđela 153906212 Izvor: Shutterstock

Postoje značajne sličnosti i razlike između arhanđela i anđela. Pre nego što zaronimo u razlike, istaći ćemo sličnosti između između njih. Prva i najvažnija tačka sličnosti je da su i jedni i drugi anđeoska i onostrana bića. Oba ova anđeoska stvorenja su korisna i velikodušna prema čovečanstvu.

Oni služe čovečanstvu iz viših nivoa i deluju kao glasnici Božanskog. Oni šire poruku ljubavi i istine među ljudima. I arhanđeli i anđeli obavljaju različite vrste zadataka koji su posvećeni dobru ljudi, dok pokušavaju da podrže našu dobrobit. Takođe, pokušavaju da povećaju našu svest podešavanjem naše unutrašnje moći i pomognu nam da steknemo mudrost koja nas oslobađa od svakog zla.

Međutim, arhanđeli i anđeli pripadaju razlčitoj hijerarhiji u anđeoskim redovima. I jedni i drugi imaju izrazito visoku svest i veoma izraženo saosećanje. Uvek pokušavaju da nas usmere ka višoj duhovnosti i individualnosti tokom celog života.

Pročitajte još

Anđeli

Anđeli su među najviše rangiranim anđeoskim stvorenjima, koja žive u superiornoj hijerarhiji nebeskih oblasti. Anđeli su duhovi vođstva, života i podrške za sve ljude. Kao rezultat toga, svaki pojedinac ima snažan i intiman odnos sa anđelima. To je moguće, jer svaki anđeo može uspostaviti vezu sa jednim čovekom odjednom. Tako, najbliži anđeo postaje njihov anđeo čuvar koji ostaje povezan s njima od rođenja do smrti. Naš anđeo čuvar nam služi kao podrška i vodič, i pruža pomoć i zaštitu tokom celog života.

Takođe se veruje da anđeli po činu i prirodi mogu biti naši anđeli čuvari, dok arhanđeli ne mogu. Ipak, arhanđeli u određenim trenucima mogu delovati i kao naši anđeli čuvari. U suštini, anđeli su određeni kao naši anđeli čuvari i potpuno su posvećeni našoj dobrobiti. Oni nas dobro poznaju i aktivno rade na tome da nas ohrabre ka ispunjenju naših životnih potreba i ciljeva. Moramo pronaći vremena da se smirimo, kako bismo se prilagodili poruci koju su nam dali naši anđeli čuvari. Samo angažovanjem sa svojom superiornom svešću možemo se zaista povezati sa našim anđelima čuvarima i čuti njihovu poruku.

Saznajte i...

Arhanđeli

Arhanđeli su jedan nivo viši od anđela i poseduju viši i prošireni nivo svesti. Zatim, arhanđeli imaju vatreni duh, jer upravljaju i nadgledaju celo čovečanstvo. Oni nadziru imenovanja, institucije, varošice, gradove i nacije. Arhanđeli imaju veću odgovornost, u smislu upravljanja grupom, a ne samo jednim pojedincem. Štaviše, postoji više ličnih veza sa arhanđelom Urijelom ili arhanđelom Mihailom. Takođe je poznato da arhanđeli deluju kao posrednici između čovečanstva, božanskog, beskonačnog svetla i Boga.

Oni su most koji nam pomaže da damo i uzmemo mudrost, inspiraciju i istinu. Oni nam pomažu da preživimo i nastavimo svoje postojanje. Oni nam takođe pomažu da nas prosvetle što rezultira evolucijom i ličnim rastom. Mihael je najpoznatiji arhanđeo koji aktivno radi za celo čovečanstvo. Poznat je pod raznim imenima u različitim kulturama, ideologijama i religijama.

Posvećen je širenju svesti ljudi, širom sveta i ohrabruje druge arhanđele da učine isto. On nam pomaže da napredujemo na putu duhovnosti i transformišemo ljudsku svest. Primarna razlika između arhanđela i anđela je njihova svest i ono što čine za čovečanstvo. Istovremeno, oni su u potpunosti posvećeni boljitku čovečanstva.

Izabrano za vas...

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj