Ruski glumac i muzičar Petar Mamonov u 40 -im godinama potpuno je promenio način života. Imao je problema sa alkoholom, važio je za konfliktnu osobu, a onda je u veri pronašao mir. Preselio su u prirodu i počeo da živi izolovano od sveta, samo se ponekad vraćao da glumi i svira rokenrol, a kako je tvrdio, nikada nije bio srećniji nego sa ovom životnom transformacijom

Glumac je preminuo u julu 2021. godine, a iza sebe je ostavio pečat na filmu i muzici, ali i mudre reči koje nam mogu pomoći da živimo srećnije i ispunjenije.

"Zašto živimo? Dugi niz godina nisam na bilo koji način odgovorio na ovo pitanje - trčao sam. Bio sam napušen, pio, borio se, stalno ponavljao: "Ja sam glavni". A pravi smisao života je voleti." - istakao je glumac u jednom intervjuu.

Petar Mamonov je poznat po ulozi Oca Anatolija u ruskom filmu "Ostrvu", a

"Svaki čovek kojeg sretnemo na putu je anđeo. Pomoćnik ti je i niste se sreli bez razloga. On te ili testira ili voli. Nema drugog." Iz reči glumca sa zanimljivom životnom pričom zaključujemo da ne treba zanemarivati ljude koje sretnemo na duhovnom i životnom putu, već da u njima tražimo lekcije koje nas mogu naučiti, ali i razloge zbog čega smo baš mi trebali da se sretnemo.

Glumac nas podseća i da živimo u sadašnjemtrenutku i budemo srećni - "Sreća"( ruski счастьe) je od reči "sad" (ruski сейчас). Sada je dobro, sada hoću i sada dobijam. Svi hoće sreću, ljubav i zdravlje. Hoće bogatstvo. Ne shvatajući šta je to. Ja znam mnogo bogatih ljudi – i svi su kao jedan – nesrećni. Cveće se ne stavlja u prljavu posudu – prvo se vaza opere. Tako i mi: potrebno je da očistimo sebe iznutra, da očistimo misli – i tada dolazi Duh Sveti"

Izvor: Sensa