Sigurno je svako od nas primetio određene stvari koji naizgled deluju kao slučajnosti. Na primer čujete istu frazu nekoliko puta dnevno, ali od različitih ljudi; vidite iste brojeve oko sebe; neko je pričao o osobi o kojoj ste razmišljali baš u tom trenutku, neko vam je poklonio knjigu koju ste baš želeli da pročitate... Ovo nisu obične slučajnosti već sinhronicitet, tj. određeni znaci, putokazi, signali koje ne bi trebalo da ignorišemo jer su nam poslati s razlogom I nose nam određene poruke.

Pošto često nismo ni svesni da su nam potrebne promene, sinhroniciteti mogu biti signal da je vreme za nešto novo, bilo da su u pitanju navike, način života, razmišljanja, stavovi o određenim pitanjima... Oni mogu neočekivano dovesti određene ljude u naš život, a oni nas dalje mogu odvesti na nova mesta, dati alternativno razumevanje sveta i potpuno promeniti naš život...

Ako više obratimo pažnju na slučajnosti, onda će ih u našem životu biti mnogo više. Moramo biti veoma oprezni kada slučajno naletimo na druge ljude ili čujemo njihove razgovore, jer oni mogu sadržati skrivene poruke upućene nama. Morate verovati da je sve moguće,otvoriti svoj um i srce. Stoga budite pažljivi i uočiti na vreme takve signale, znakove, šablone, ljude, knjige... Sinhronosti se mogu uporediti sa malim poklonima. A ovo su jedinstveni pokloni ukazuju nam na pravi put ka našim ciljevima. Oni nam takođe mogu pomoći da sledimo poziv svoje duše.

Izvor: Sensa