Aura predstavlja nevidljivo energetsko polje koje okružuje sva živa bića, a različite boje koje se prelamaju kroz našu auru mogu ukazivati na emocionalno i duhovno blagostanje osobe. Možda ne možemo da vidimo auru, ali možemo da je osetimo.

Sigurno ste sreli ljude koji zrače izuzetno toplom, prijatnom i prijateljskom energijom, a sa druge strane, i ljude koji prenose negativne vibracije i možete ih osetiti čak i kada ne izgovore nijednu reč. To je aura na delu i u praksi, iskustvo koje smo sigurno nekoliko puta doživeli. Aura se sastoji od 7 različitih slojeva od kojih svaki sloj ima posebno značenje, dok boje aura mogu biti povezane i sa sedam čakri u telu, odnosno sa našim unutrašnjim stanjem, možda čak i emocijama i mislima koje smo potisnuli u sebi.

Baš na temu aure, povezanosti aure sa našim emocijama i raspoloženjem, razgovarali smo sa Natašom Vukoje, Praktičarem Rekonekcije i Rekonektivnog isceljenja i učiteljicom Kundalini joge. Nataša Vukoje je i trener za lični razvoj i spiritualni vodič, ona svakodnevno motiviše, ohrabruje i osnažuje svoje pratioce na društvenim mrežama u cilju da se osećaju bolje, postanu najbolja verzija sebe i žive ispunjeni pozitivnom i prijatnom energijom. Nataša organizuje razne online radionice za lični razvoj, kurseve meditacije, kao i časove kundalini joge.

Pitali smo Natašu Vukoje kako se boja aure menja u skladu sa našim raspoloženjem i kako možemo na to da utičemo - evo šta je odgovorila za Sensine čitatelje:

"Boja aure nije uvek povezana sa našim raspoloženjem. Zapravo, u našoj auri se oslikava kroz boju, intenzitet, fleksibilnost naše unutrašnje stanje. Često možemo da budemo vrlo motivisani i dobro raspoloženi u toku dana, ali naše unutrašnje stanje koje je mnogo dublje može da reflektuje drugačiju sliku. Aura jeste ogledalo svega onoga što nosimo duboko u nama. Auru ne možemo da zavaravamo. Možete biti pozitivni i nasmejani, ali ukoliko postoje strahovi, brige, traume koje nosite to je ono što će se reflektovati u vašoj auri. Da bi vaša aura bila čistija, veća i jasnija moj savet jeste da na prvom mestu budemo u kontaktu sa sobom, da jasno prepoznamo emocije, da ih ne potiskujemo i ne ignorišemo." - objasnila je Nataša Vukoje.

Zato danas uronite malo dublje u sebe, povežite se sa svojim bićem, i razmislite - koja boja oslikava vašu auru, vaše lično energetsko polje?

Nataša Vukoje boja i čišćenje aure2.jpg
Privatna arhiva 

Izvor: Sensa