Indijskom guruu, piscu i zagovorniku alternativne medicine Dipaku Čopri, jedna čitateljka poslala je pitanje kako može da ispuni svoje želje, ambicije i ciljeve, i da li joj u tome mogu pomoći afirmacije.

Približavamo se ulasku u novu godinu, i mnogi u baš ovom periodu praktikuju pisanjespiska želja. Svaka želja ima šansu za ostvarenje, ali svedoci smo da mnoge želje ostaju potisnute i neostaverene. Zašto je to tako?

Odgovor Dipaka Čopra otkriva kako da povećate šanse za ostvarenje želje i na šta je najbolje da se fokusirate:

"Veština ispunjavanja nečijih želja zahteva 3 stvari: nameru, otpuštanje i prebivanje u čistoj svesti. " - rekao je Čopra, a zatim objasnio - "Većina knjiga na ovu temu teži da se usredsrede na nameru ili želju. Oni stvaraju jezik afirmacije tako da bude pozitivan i da angažuje nečije ponašanje. Moj pristup ispunjavanju želja je da najveći naglasak stavim na negovanje čiste svesti jer je to polje energije i inteligencije odakle će se želja ispuniti. Iskreno, deo želje ili afirmacije je lak i automatski. Što je jednostavnija želja, to je bolje. A deo puštanja je sam po sebi razumljiv, samo prestanite da razmišljate o svojoj želji i budite mirni. Ali tišina svesti je ono što većini ljudi nedostaje, i zato su njihove želje frustrirane."

Kada imate neku želju, usmerite pažnju na kreranje te želje kao namere, a zatim otpustite sve brige, frustracije i strahove, nemojte dozvoliti da vas želja opterećuje, a zatim radite na razvijanju svoje svesti i šta možete da preduzmete kako bi se želja ispunila.

Praktikovanje afirmacija bez čiste svesti i akcije ne može dovesti do rezultata. Kako Čopra napominje, izgovaranje afirmacija može pomoći da usvojite pozitivan stav, ali je važno da to bude iskreno, odnosno da ta vera da se nešto može ostavriti i optimizam budu utisnuti u vašoj svesti.

Izvor: Sensa