Raskid može biti izuzetno bolan proces, ali na kraju mnogi osveste da je ceo ovaj put za njih bio lekovit, da su otkrili novu sebe - nekoga ko je jak i spreman samo za pravu ljubav kakvu zaslužuje.

Ispovest jedne žene i njena priča o tome kako je prebolela raskid može i vama pomoći da shavtite da je slomljeno srce uvek moguće zalečiti:

"Uvek sam bila jedna od onih žena koje su se prilično lako oporavljale od raskida. Nisam dozvolila sebi da se valjam u samosažaljenju, niti da očajavam. Plakala bih koji dan, zatim bi se sredila, sabrala i krenula dalje. Prepoznala sam da je dobro za mene da brzo prebrodim stvari, krenem dalje i pokažem bivšem da sam jača.

Ali, pojavio si se ti, čovek koji je pokvario ovaj moj plan i uspeo potpuno da mi slomi srce. Bili smo zajedno oko godinu dana, i uprkos činjenici da je naša veza bila emotivni rolerkoster, zaista sam mislila da si pravi za mene. Ozbiljno sam te volela. To mi se nikada ranije nije desilo.

To je trebalo da budeš ti i postojao je čitav plan u mojoj glavi kako će naši životi izgledati. Davala sam ti sve, ali što sam se više trudila, ti si manje pružao.

Neverovatno sam se trudila za tebe, ali to nije bilo dovoljno. Toliko smo toga prošli zajedno da sam želela da verujem da smo nesalomivi. Dakle, kada si odlučio da izađeš iz veze i da me ostaviš, ostala sam zbunjena i slomljena srca. Bila sam uvek uz tebe, volela te, ali ti si izabrao da odeš.

Postojao je deo mene koji nije video da se oporavljam od ovoga. Isprobala sam sve svoje stare trikove i pokušala da zadržim pozitivan način razmišljanja i da se foksuiram na sebe. Sa prijateljima sam stalno razgovarala, tumačila, osvestila šta se desilo - ali nije pomoglo.

Mislim da je to zato što je većina muškaraca pokazalo neke znake bola zbog kraja veze, ali ti nisi. Nastavio si sa svojim životom kao da se ništa nije dogodilo. U stvari, počeo si da sklapaš nova poznanstva i zaboravio si na ženu koja te je volela.

Bila sam sama i moj plan je morao da se promeni. Samo sam te želela, pa sam nastavila da te želim. Ali vreme je prolazilo i život se menjao.

Dugo sam izgledala kao da lebdim kroz život - ti si bio deo mog uma i moje prošlosti. U jednom trenutku sam na to jednostavno prestala da obraćam pažnju. Onda je došlo do prekretnice. U nekom trenutku, potpuno iznenada, prebolela sam te. Toliko znam. Ali kada si se vratio u moj život, konačno sam dobio priliku da pronađem svoju istinu.

Kada smo ušli na isto radno mesto, pretpostavljam da sam videla celu stvarnost "na isto mesto, u isto vreme". Odjednom si poželeo da vratiš sve što si imao. Hteo si da priznaš da si sve pokvario, da si pogrešio. Želeo si me nazad.

Bila sam suočena sa situacijom koju sam oduvek želeo i morao sam da napravim izbor. Po prvi put, morala sam da te iyneverim. Morala sam da ti kažem ne.

Kada si tražio da me vratiš, konačno sam shvatila da sam svoja, da sam bolja bez tebe. Stvar o kojoj sam sanjao da će se desiti predugo je bila ispred mene i nisam je više želela. Sve si shvatio prekasno.

Znala sam da sam te prebolela jer te više nije bilo. U mojoj glavi dok sam bila zaljubljena, ti si bio jedna osoba, a u stvarnosti potpuno druga. I na kraju mi je drago što se sve ovako desilo.

Zahvalna sam što si me napustio, jer sam se tako vratila sebi. Zahvalna sam što si uradio ono što te usrećilo i pustio me da odem, jer zbog toga sada imam život kakav sam oduvek želela. Iskušenja kroz koja sam prošla posle raskida oblikovala su me u savršeno-nesavršenu verziju sebe koju svako jutro vidim u ogledalu.

Trebalo mi je mnogo vremena da to shvatim, ali uvek sam imala moć da biram. Imala sam moć da biram kako ću biti i kako ću se osećati. Nikada nisi video koliko sam ti vredna, ali ja te više ne krivim za to. To je sada sve iza mene.

Znam da sam te prebolela jer te više ne želim. Sada želim da budem svoja, ona koja odbija da pati, več živi apsolutnu radost."

Izvor: Sensa