Jedna od najpoznatijih tehnika je Sat kriya. Probajte ovu moćnu i jednostavnu tehniku koja će, kaže američka učiteljica joge Fern Olivia, promeniti vaše telo, seksualnu energiju, odnose i život.

Sednite na pete i spojite kolena. Ako imate problema sa kolenima ili gležnjevima, možete prekrstiti noge i sesti na u turski sed.
Ruke ispružite iznad glave, tako da budu ravne, bez savijanja lakata. Nadlaktice priljubite uz uši, isprepletite prste, kažiprste spojite i ispružite prema gore, a palčeve položite jedan preko drugog (žene - levi palac preko desnog, a muškarci - desni preko levog). Čvrsto sedite na petama, a kičma neka bude ispravna.

Počnite da pevate Sat Naam, ponavljajući u ritmu od osam puta u 10 sekundi. Dok uvlačite pupak prema kičmi, pevajte Sat, a pri opuštanju mišića abdomena pevajte Naam. Oči držite zatvorene i fokusirajte se na tačku između obrva, Ajna čakru, poznatu i kao treće oko. Radite ovu vežbu od tri do 31 minut. Početnicima se savetuje da ovu vežbu izvode po tri minute dnevno, postepeno je povećavajući na 11, odnosno 31 minut. Trudnice, kao i žene tokom prva tri dana menstrualnog ciklusa ne bi smele da uvlače stomak, ali mogu da sede i pevaju.

Na kraju udahnite duboko kroz nos i nežno stisnite mišiće zadnjice i one duž kičme. Kratko zadržite dah dok se fokusirate na područje iznad vrha glave. Izdahnite pa sve ponovite još dva puta.

Opustite se. Lezite na leđa u položaj Shavasane i zadržite se u tom položaju mrtvaca onoliko dugo koliko ste proveli pevajući Sat Naam.

Izvor: Sensa