Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva nego mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo u drugim područjima života.

Tokom seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svesti i podsvesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo preneti na ostatak svog života. Tantrički seks funkcioniše po principu osnaživanja seksualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

Ritual od 3 minuta štiti od negativnosti i ispunjava želje: evo šta treba uraditi dok traje mlad Mesec u znaku Ovna (5. april 2019.)

1. Pripremite prostor u kom ćete da vodite ljubav. Okružite se s puno udobnih jastuka i meke posteljine. Ukrasite prostor svećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svetla. Tantrički seks u pravilu traje dugo stoga možete da pripremite i malo osveženje. Flaša vode i nasečeno voće daće vam potrebnu energiju, ali slobodno možete da se osvežiti hranom i pićem po sopstvenoj želji.

2. Pripremite sebe - fizički, psihički i emocionalno. Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i stida, sa znatiželjom i zaigranošću. Možete da se istuširate ili okupate sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira seksualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite pre vođenja ljubavi.

3. Rešite se fizičke napetosti. Sedite u udoban pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se rešili napetosti u telu.

4. Zauzmite pozu. "Yab Yum" tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osećaj bliskosti. Muškarac sedi prekrštenih nogu, a žena seda u njegovo krilo i obuhvata ga svojim nogama. Na početku praktikovanja tantričkog seksa u ovoj fazi možete da osećate veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti nego nastavite s pripremom.

5. Uspostavite neprekidan kontaktočima. Prvo ćete se osećati neprijatno jer bez obzira na intimnosti koje delimo nismo skloni ovakvim "eksperimentima". Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu stoga se gledajte u oči dok vam ne postane prijatno. Upravo je to nivo povezanosti koju morate da postignete za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tokom svih rituala i tokom vođenja ljubavi.

Kako da se otvorite za ljubav: jedan nerv u telu podstiče seksualnu želju

6. Sinhronizujte disanje s partnerom. Usporite disanje i dišite istovremeno s partnerom. Sinhronizujte udah i izdah, a pritom se i dalje gledajte u oči. Stavite ruku na partnerove grudi kako biste osetili otkucaje njegovog srca.

7. Povežite se rečima. U ovom trenutku recite jedno drugom kako se osećate u tom trenutku. Podelite svoje misli, opišite šta najviše volite jedno na drugom i koji potezi izazivaju zadovoljstvo u vama. Budite iskreni.

8. Uključite dodire u ritual. Sporo i lagano prstima prelazite preko partnerovog tela kako biste probudili nervne završetke i sva čula. Neka vaš partner radi isto. Spojte usne u poljubac i nastavite s milovanjima.

9. Pređite na masažu. Odlučite ko će prvi da uživa u njoj, a obe strane moraju jedna drugoj da priušte isti tretman. Prvo masirajte leđa, vrat, ruke i noge. Tek nakon nekoliko minuta masiranja ovih zona pređite na masažu erogenih zona poput zadnjice, unutrašnje strane butina i najintimnijih delova tela. Upamtite da glavna svrha masaže nije samo seksualno zadovoljstvo stoga u ovoj fazi ne razmišljajte o postizanju orgazma. U ovoj fazi možete slobodno da promenite pozu.

10. Ništa ne forsirajte. U ovoj fazi tantričkog rituala može doći do penetracije, ali i ne mora. Možete da završite ritual u velikom osećaju bliskost s partnerom jer sama penetracija nije fokus tantričkog seksa nego samo jedna od mogućnosti na putu do zadovoljstva. Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svest o tome šta se događa. Budite fokusirani na sam čin i na povezanost s partnerom kako biste dozvolili da se u vama razvije energija koja donosi povezanost i zadovoljstvo.

Izvor: Zadovoljna.hr