Potraga za životnim partnerom nikada nije laka. Osoba nam se svidi, zaljubimo se u njen fizički izgled, intelekt, dobro se osećamo pored nje, sve deluje idilično, vidimo zajedničku budućnost pred sobom... A onda se iznenada sve rasprsne kao u snu… Da li je baš tako? Da li je sve bilo zaista savršeno ili smo mi to samo mnogo želeli, odbijajući da vidimo pravu istinu, a to je da nam osećanja nisu uzvraćena u istoj meri?

Da li je zdravije reći partneru„volim te“ i ne dobiti isti odgovor i samim tim znati na čemu si ili pak živeti u neizvesnsti, pitati se da li vas voli, pokušavati da dokučite njegova prava osećanja? Ovim se bavi i Ana Bučević Nikolić, poznata motivaciona govornica i autorka bestselera u svojoj knjizi „Što (ni) je ljubav“:

-Kažite to "volim te" kada osjetite. Naprosto kažite. Vi budite ljubav, jer samo takvi ćete moći pravu ljubav i živjeti. Samo iskrenim davanjem možete u svom životu imati partnera koji iskreno daje. Kakve li iluzije misliti da nešto gubimo ako odmah na početku spoznamo da partner ne dijeli iste emocije kao i mi. Kako točno mislite da gubite ako odmah na početku spoznate da nećete primati ljubav kakvu ste u stanju dati i kakvu znate da zaslužujete? Nije li bolje odmah na početku shvatiti sve, a ne nakon mjeseci ili godina? Čega se plašite? Istine? Ne. Plašite se svojih uvjerenja da nikada nećete naći partnera kakvog znate da zaslužujete. Plašite sami sebe svojim mislima. Istine se ne treba plašiti. Ona oslobađa. Istina je ljubav, ljubav je istina. Živite svoju istinu da biste živjeli ljubav- objavila je Ana Bučević Nikolić na svom Instagram profilu Safari duha.

Izvor: Sensa